Bakan Eroğlu Afyonkarahisar’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin vergisini zamanında ödeyen mükellefler sayesinde yükseldiğini kaydederek, “Tabii toplanan vergileri de devletinde doğru değerlendirmesi lazım, bu konuda hakikaten hükümetimiz fevkalade hassas” dedi.


Bakan Eroğlu, 25’nci Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar’da Defterdarlığı tarafından düzenlenen ‘2012 Vergilendirme Dönemi Afyonkarahisar Vergi Rekortmenleri Plaket’ törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Bakan Eroğlu, toplantıya katılan sanayici ve işadamlarına seslenerek, verginin kutsallığından bahsetti. AK Parti iktidarının toplanan vergileri en iyi şekilde kullanmaya büyük çaba sarf ettiğini aktaran Bakan Eroğlu, “Esasen sizlere şükran borçluyuz üreten insanlar başımızın tacıdır. Bunlar eli ayağı öpülecek insanlardır. Biliyorsunuz ekonomide 3 ‘İ’ prensibi vardır. İhtisar, istihdam ve ihracat. Sizler bunu gerçekleştiriyorsunuz dolayısı ile sizlere teşekkür borçluyuz. Hakikaten Türkiye, bugün yükseliyorsa bu tamamen sizlerin omuzları üzerinde oluyor bununda farkındayız. Türkiye’de yüzde 27’nin üzerinde bir kayıt dışı ekonomi var, onlar tabii vergi vermiyor maliye hep vergi verenlerin üzerine gider, onlar vergi vermedikleri için onların üzerine gidemiyor. Vergisini zamanında veren ve beyannamesini zamanında veren mükellefler bizlerin başının tacı. Onlara bütün kolaylıkları göstermemiz lazım. Tabii toplanan vergileri devletinde, sizlerin alın teri ile kazandığı bu vergileri doğru değerlendirmesi lazım bu hep böyle oluyor muydu? Her zaman böyle olmuyordu. Bu konuda hakikaten hükümetimiz fevkalade hassas. Biz vatandaşın sanayicinin işadamının vergi mükelleflerinin emeğini alın terini biliyoruz. Bunun için toplanan vergi bizim için mukaddestir. İnanın bunu layıkıyla kullanmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz, çünkü orada tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır bunu özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 2012 Vergilendirme Dönemi Afyonkarahisar Vergi Rekortmenleri ödül töreninde, 3 farklı kategoride en fazla vergi veren 9 mükelleflere Bakan Eroğlu ve protokol tarafından ödülleri verildi.

3 farklı kategoride ilk sırada yer alan mükelleflerden Feride Kırlıoğlu, Ekrem Demirel ve İsmail Genelioğlu ödülünü Bakan Eroğlu’nun elinden aldı. Ödül töreni çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA