İrak'taki Olaylar

Irak'ın Ebnar iline bağlı Felluce'ye yönelik ordu birliklerinin düzenlediği operasyonlara ara verilmesi kararı bir haftadan fazla süreyle uzatıldı.

Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen salı günü dolan ordu birliklerinin Felluce'ye yönelik operasyon ve topçu atışlarına ara verme kararı süresinin bir haftadan fazla uzatıldığını bildirdi.
Kararın, evlerini terk eden bölge sakinlerinin güvenli bir şekilde geri dönmesi, insani yardım malzemelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve sosyal hizmetlerin sağlanabilmesi için alındığını belirten Kerhut, Savunma Bakanlığının, Felluce halkının kentte güvenlik ve istikrarın sağlanması konusundaki samimiyetini görmesinin ardından uzatma kararı aldığını söyledi.

Savunma Bakanlığı, geçen cumartesi, bir süredir ordu birlikleri ile aşiret milisleri arasında devam eden silahlı çatışmayı sonlandırmak için tek taraflı olarak 72 saat süreli ateşkes kararı alındığını açıklamıştı.
Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut da dün yaptığı açıklamada, kentteki krizin sona ermesi için sundukları taleplerin hükümet tarafından kabul edilmemesi durumunda meclis üyeleriyle birlikte istifa etme tehdidinde bulunmuştu.
Kaynak: AA