Libya Milli Günü Ankara'da Kutlandı

Libya 17 Şubat devriminin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla Büyükelçi Abdulrezzak Mukhtar'ın ev sahipliğinde Sheraton Otel'de resepsiyon düzenlendi.

Libya'nın Ankara Büyükelçisi Mukhtar, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Libya ve Türkiye'nin çok eski tarihlere dayanan ilişkilere sahip olduğunu vurgulayarak, Libya'nın Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı bulunduğu dönemden itibaren iki halk arasında kardeşlik bağı olduğunu söyledi.

Libya ile Türkiye arasında özellikle din ve örf adetler konusunda ortaklıkların olduğunu dile getiren Mukhtar, "Kardeş iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik alanda olmak üzere, diğer birçok alanda ilişkiler son yıllarda ivme kazanarak devam etmektedir. Libya, Türkiye ile bölge ve dünyadaki etkin konumu dolayısıyla da çok güzel ilişkiler geliştirmiştir" ifadelerini kullandı.
"Libya çok sayıda Türk şirketine kapısını açmıştı" diyen büyükelçi Mukhtar, iki ülke arasında ortak birçok alanda çok sayıda anlaşma imzalandığını, karşılıklı resmi ziyaretlerle ilişkilerin daha da pekiştiğini anlattı.
Libya'da yapılması öngörülen seçimlere de değinen Mukhtar, söz konusu seçimlerin ülkede barış ve istikrar ortamında geçmesini ve Libya'yı daha ileriye götüreceğini temenni ettiklerini dile getirdi. Türkiye'nin Libya'ya devrimden sonra çok sayıda desteği olduğuna vurgu yapan Mukhtar, "Türkiye Cumhriyeti'nin Libya halkına özellikle sağlık alanında olmak üzere, çok sayıda desteği dokunmuştur" dedi.

Resepsiyona Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ortadoğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, çok sayıda büyükelçi ve diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA