İngiltere'deki Woolwich Cinayeti Davasında Karar

İngiltere'de Lee Rigby adlı askerin öldürülmesiyle ilgili suçlu bulunan iki kişiden biri ömür boyu, diğeri ise en az 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Rigby'nin ölümünden suçlu bulunan 29 yaşındaki Michael Adebolajo ömür boyu, 22 yaşındaki Michael Adebowale ise en az 45 yıl hapis cezası aldı.
Kararın açıklanması sırasında, suçlular ile güvenlik görevlileri arasında mahkeme içerisinde arbede çıktı. Davaya bakan yargıç Sweeney kararı açıklarken, Adebolajo tekbir getirdi, güvenlik görevlileri suçluları mahkeme salonundan çıkarmak zorunda kaldı.
Asker Rigby'nin ailesi kararın ardından, "Lee için adalet yerini buldu" açıklamasında bulundu.
Bu arada, İngiltere'deki Müslüman karşıtı grup İngiliz Savunma Ligi (EDL) karar duruşması boyunca mahkemenin önünde bekledi.
Mahkeme Adebolajo ile Adebowale'yi geçen aralık ayında Lee Rigby'yi öldürmekten suçlu bulmuştu. 25 yaşındaki İngiliz asker Lee Rigby, Londra'nın güneydoğusunda bulunan Woolwich semtinde 22 Mayıs 2013'te, gün ortasında bıçaklanarak öldürülmüştü. İngiliz hükümeti olayı "terör saldırısı" olarak nitelemişti. Adebolajo ve Adebowale, asker Rigby'ye önce arabayla çarpmış, daha sonra yolun ortasına sürükleyerek bıçaklamış ve başını satırla kesmek istemişti.

Kaynak: AA