Ensar Buluşmaları

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye bu süreci atlatacak, kazanan demokrasi olacak. 17 Aralık, yolsuzluk operasyonu görünümlü bir darbe sürecidir ve geride kalmıştır. Bu yaşananlar, şiddetli bir depremin artçı saldırılarıdır" dedi.

Bakan Işık, Ensar Vakfı tarafından düzenlenen "Ensar Buluşmaları" toplantısına katıldı.

Işık, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin çok köklü bir vakıf geleneğine sahip olduğunu belirterek, "Bugün vakıf medeniyetinin ağırlığının daha fazla hissedilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ensar Vakfı'nı o nedenle çok önemsiyorum" dedi.

Vakıfların, insanlığın hayrına çalışmalar yürüten kuruluşlar olduğunu dile getiren Işık, TBMM'de alt komisyon başkanlığı yaptığı sırada 4+4+4 eğitim sistemine ilişkin çalışmada Ensar Vakfı'nın verdiği desteği vurguladı.
Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini anlatan Işık, bu sürecin iki açıdan Türkiye'ye hayır getirmesini temenni ettiğini belirtti.

Sürecin, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün pekişmesi ve milli irade anlayışının herkesçe benimsenmesi ile sonuçlanmasını beklediğini belirten Işık, şöyle konuştu:
"Tabanıyla büyük ayrışma içine giren paralel yapıda, tabandaki samimi kardeşlerimizin ülkesine karşı sorumluluk duygusunu kaybetmeden hizmetlerine devam etmesini temenni ediyorum. Türkiye'deki bu sürecin toplumda herkesi üzdüğünü biliyoruz. Bu ülkede pek çok sıkıntıyı ülke gündeminden çıkaran bir Başbakana ve yanındaki kadroya karşı operasyon yapılmasını anlamak mümkün değil. Her isteyenin devletin resmi okullarında seçmeli ders olarak Kur'anı öğrenebildiği bir noktaya geldik. Başörtüsünden dolayı okuyamayan kardeşlerimiz bu iktidar sayesinde bu sorunlarından kurtuldu. Artık kamu kurumlarında da rahatlıkla çalışabiliyorlar. Böyle bir iktidara ve Başbakana karşı 'Ben dindarım, muhafazakarım' diyen bir yapının operasyon yapması anlaşılır değil. Paralel yapıda yukarıdaki komuta merkeziyle tabandaki samimi insanları mutlaka birbirinden ayırmalıyız. Türkiye bu süreci atlatacak, kazanan demokrasi olacak. 17 Aralık, yolsuzluk operasyonu görünümlü bir darbe sürecidir ve geride kalmıştır. Bu yaşananlar, şiddetli bir depremin artçı saldırılarıdır."
Kaynak: AA