Çocuklar İçin Adalet Projesi

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Çocuklar İçin Adalet" projesi kapsamında sağlık personeline yönelik seminer düzenlendi.

Manisa Adalet Sarayı Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Manisa Adalet Komisyonu Başkanı Onur Çuhan, aynı zamanda Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak da görev yaptığını ifade ederek, yargılama faaliyetleri sırasında suça sürüklenen çocuklar ve suç mağduru olmuş çocuklar ile yakından muhatap olduklarını bildirdi.
Çocukların ifadelerinin alınması sırasında iletişim anlamında bir takım sıkıntıların olduğunu belirten Çuhan, şunları söyledi:"
"Yasada suça sürüklenen çocuk ya da suç mağduru olarak düzenlenmesi bizim işimizi kolaylaştırmıyor. Bunun dışında çocukların gerçekten toplumumuzu yapı taşı olarak algılıyoruz. Suça sürüklenmesinin nedenleri, suç mağduru olmasının nedenlerinin irdelenmesi gerekiyor. Biz yargı çalışanı olarak bunun son noktasıyız. Çocuklar belli bir aşamalardan geçerek buraya kadar geliyorlar. Maalesef yargılama sırasında da gördüğümüz suç mağduru olan çocuklar belki birkaç yıl sonra suça sürüklenen, suçun faili olarak karşımıza çıkabiliyor."
Çocuklara daha dikkatli yaklaşmayı hedeflediklerini kaydeden Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ise "Maalesef çocuklarımızı suça sürüklenmekten koruyamıyoruz. Adalette pahalı olan bizim yaptığımız, suç işlendikten sonra işe odaklanmaktır" dedi.

Kaynak: AA