Bü’de Ab Gençlik Programları Semineri Düzenlendi

Bartın Üniversitesi’nde (BÜ) Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı uzmanları tarafından 'AB Gençlik Programları Bilgilendirme Semineri' düzenlendi.

Bü’de Ab Gençlik Programları Semineri Düzenlendi

BÜ’den yapılan yazılı açıklamada, “Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi’ Bartın’ın da arasında bulunduğu 20 pilot ilde uygulanıyor. Proje kapsamında BÜ’de AB Gençlik Programları Bilgilendirme Semineri düzenlendi” denildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı uzmanları tarafından verilen seminerin açılış konuşmasını yapan Bartın AB Proje Koordinatörü Cevdet Duran, “Bartın Valiliği olarak Bartın’daki gençlerimizi AB fırsatlarından faydalanabilme olanaklarını artırmak ve onları AB fırsatları konusunda bilgilendirmek amacıyla yapıyoruz. Aynı zamanda Bartın’da 2 Eurodesk temas noktalarımız var. Bu noktalar gençlerimize AB fırsatları konusunda her türlü bilgiyi sunmak için çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın ise, “Ümit ediyoruz ki sizler bu bilgilerle pek çok AB projesini geliştirebilişiniz. Bu seminer sayesinde AB projelerini yapmanın, AB ülkelerine gidip eğitim almanın çok da imkansız bir şey olmadığını göreceksiniz” dedi.

AB Bakanlığından Uzman Petek Karatekelioğlu Erasmus nedir, Erasmus Plus’ın ana yapısı nedir konusunda, daha sonra AB Uzmanı Bahadır Ülger ile Seval Eroğlu Erasmus artı bireysel öğrenme hareketlilikleri konusunda öğrencilere ve öğretim elemanlarına bilgi verdi.
Kaynak: İHA