Başbakan Erdoğan, Libya Başbakanı Zeydan İle Telefonda Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Ali Zeydan ile telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan ile Ali Zeydan, telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Trablus ve Bingazi başta olmak üzere Libya'da son dönemde artan şiddet olaylarını ele aldı.
Erdoğan, 17 Şubat Devrimi'nin 3. yıl dönümünü kutlamakta olan Libya'nın yeniden inşası konusunda Türkiye olarak her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini bildirdi.
Başbakan Erdoğan, Trablus ve Bingazi başta olmak üzere son dönemde artan şiddet olaylarının artmasından endişe duyduğunu belirtirken, Libyalı mevkidaşı Zeydan da bu tür hadiselerin kendilerini de üzdüğünü ifade ederek, ülkede güvenliği sağlama konusunda kararlı olduklarını vurguladı.
Zeydan, Libya'da demokrasiyi tesis etmeye yönelik çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Erdoğan, Libya'daki bu sürecin, tüm tarafların katılımıyla ulusal diyalog ve uzlaşma temelinde yürütülmesinin son derece önemli olduğuna dikkati çekti.
Türk müteahhitlik şirketlerinin sorunları başta olmak üzere ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Başbakan Erdoğan, Libya'daki iç gelişmelerden dolayı Türk şirketlerin uğradığı zarara ve ödenmeyen alacaklarına da değindi. Erdoğan, söz konusu zararların telafisi için somut adımlar atılmasının memnuniyetle karşılanacağını kaydetti.

Libya Başbakanı Zeydan ise bu meselelerle ilgili gerekli müzakereleri yapmak üzere önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye bir resmi heyet göndermeyi planladıklarını bildirdi.
Kaynak: AA