Adana'da 'Dünya Kenti Nasıl Olunur' Paneli

Çukurova Genç İş Adamları Derneği'nce "Dünya Kenti Nasıl Olunur, Nasıl Yönetilir?" konulu panel düzenlendi.

HiltonSa Hotel'de düzenlenen panele konuşmacı olarak Londra eski Belediye Başkanı Ken Livingstone ile Toronto eski Belediye Başkanı David Miller katıldı.

David Miller, konuşmasında, Toronto'nun yüzde 40 nüfusunu dışarıdan gelen insanların oluşturduğunu, her ne kadar dışarıdan gelmişde olsa Toronto için emek vermekten çekinmediklerini ifade etti.

Kanada'ya gelen insanların tek amacının başarı elde etmek olduğunu vurgulayan Miller, şöyle konuştu:
"Kent olarak güçlü bir ekonomimiz var. 2003'de belediye başkanı olduğumda kentin ekonomisinde büyük değişiklikler oluyordu. Kent, ağır sanayi kentiydi ancak büyük fabrikaların bir çoğu kentten ayrılıyordu. Ben de vatandaşlarıma seçim öncesi 'vergilerinizi artırın ve yeni vergiler getirelim. Bunları yapın ki size 30 yılda yapılmayan hizmeti yapabileyim' dedim. Onlar da bana güvendi ve yüzde 60'la belediye başkanı seçtiler. Kentte büyük bir yolsuzluk skandalı vardı ve bu olumsuz görüntüyü ortadan kaldırmak ve şeffaf bir yönetim sergilemek zorundaydık."
Londra eski Belediye Başkanı Ken Livingstone ise Londra'ya belediye başkanı seçildiğinde kentte yıllardır yatırım yapılmadığını ve ulaşım ağının çökmek üzere olduğunu ifade etti.

"8 milyon insanın yaşadığı şehirde bir konsensus oluşturmak zorundaydık" diyen Livingstone konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu nedenle seçilmemin ilk 3 yılını tamamen danışmaya ayırdım. Şirketlerle, sivil toplum örgütleriyle, sendikalarla, belediye başkanlarıyla binlerce saat görüştük ve 25-30 yıl sonrası nasıl bir Londra görmek istiyoruz sorusunun yanıtını oluşturduk. Sizin kentinizin bir sonraki belediye başkanına tavsiyem de 20 yıl sonraki Adana'yı göreilmek için bir konsessu oluştursun. Bu yol haritası ileride başka belediye başkanları da gelse bu haritaya göre çalışmaya devam etmeli. Bunu başardığı taktirde sadece kendi dönemi değil kendinden sonraki dönemler içinde hizmet yapmış olur."
Panel, soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Kaynak: AA