Ortaca’da Vergi Haftası Etkinlikleri

Ortaca’da Vergi Haftası nedeni ile Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Ortaca’da Vergi Haftası Etkinlikleri

Atatürk Anıtı’ndaki kutlama törenine; Mal Müdürü Hüseyin Özcan, Ortaca Serbest Muhasebeciler Derneği Başkan Abidin Akkuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Vergi Dairesi Personeli katıldı.

Yapılan törenin bitiminde ise, Kaymakam Hüseyin Ylmaz’ı makamında ziyaret eden Mal Müdürü Hüseyin Özcan ve Vergi Dairesi Personeli tarafından Kaymakam Yılmaz’a çiçek verildi.

Ortaca Mal Müdürü Hüseyin Özcan yapılan Vergi Haftası kutlaması ile ilgili kaymakamlıkta yaptığı konuşmada; " Vergi Haftası münasebetiyle yüksek düzeyde vergi ödeyen, istihdam yaratan mükelleflerimiz ile birlikte bizzat iş yerlerini de ziyaret edip, onların neler yaptığını, mükellefin sadece çok para kazanan, beyan eden ve lüks arabalarla gezen birileri olarak değil, ne zor şartlarda çalıştıklarını yerinde görsünler diye personelimizi imalathanelere, fabrikalara götürüyoruz. Böylece ilçemizde bir görevdeşlik yaratmaya çalışıyoruz. Bilgilendirme ve öğretme amaçlı olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Teşkilat olarak başlıca görevlerimiz vergi tabanını genişletmek, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almak, sistemi basit ve açık hale getirmek, vergilerini düzenli olarak ödeyen mükelleflerin vergi yükünü arttırmadan toplanan vergi miktarını arttırarak, vergi adaletini sağlamaktır. Bugün de 25. Vergi Haftası kutlama programı kapsamında arkadaşlarımızla birlikte sizleri ziyaret ettik. Bizleri kabul eteğiniz için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA