Başkan Çerçioğlu’nun Seçim Bürosuna Saldırı

Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nun seçim bürosuna tekmelerle saldıran üç kişi, cam vitrine zarar verdi.


Olay, bu gece saat 23.00 sıralarında Aydın merkez Güzelhisar Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı numara 29 adresinde bulunan Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’na ait seçim bürosunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Adnan Menderes Bulvarı güzergahından yürüyerek Başkan Özlem Çerçioğlu’nun seçim bürosunun bulunduğu bölgeye gelen kimliği belirsiz 3 kişi, seçim bürosunun cam vitrinine tekmelerle vurmaya başladı.

Başkan Çerçioğlu’nun resminin yer aldığı ve iki parçadan oluşan cam vitrinin bir bölümü, tekme darbeleri nedeniyle koparak yere düştü.

Cam vitrine zarar veren 3 kişi, koşarak mahalle aralarına grip izlerini kaybettirdi. Saldırı anında bölgeden geçen ve 3 saldırganı uzaktan gören A.V. ve Y.G. durumu 155 Polis İmdat hattına ihbar etti. Seçim bürosunda inceleme yapan polis ekipleri, saldırganların eşkalinin belirlenebilmesi için görgü tanıklarını Efeler Polis Merkezine götürdü. 20 yaşlarında oldukları tespit edilen 3 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Seçim bürosunun saldırıya uğradığını seçim çalışmaları sırasında öğrenen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Saldırıyı 3 kişilik bir grubun gerçekleştirdiğinin kendisine söylendiğini belirten Çerçioğlu, güvenlik güçlerinin failleri ortaya çıkaracağından endişesi olmadığını kaydetti.

Tüm adaylara yönelik olarak benzer hadiselerin yaşanmaması temennisinde bulunan Çerçioğlu, seçim ortamında herkesin daha sağduyulu davranması gerektiğinin altını çizdi.
Kaynak: İHA