Sözleşmeli Sanatçılar, 'Konserle' Kadro Talebinde Bulundu

Antalya senfoni orkestrası ile opera ve balesinde "misafir sanatçı" adı altında sözleşmeli olarak görev yapan 50 sanatçı, çalışma koşullarına dikkat çekmek amacıyla "Söz Sahnede" isimli konser verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Mozart'ın eserlerinin yanı sıra Anadolu türkülerinden oluşan eserler seslendirildi. Konser sonunda izleyiciler, sanatçıları ayakta alkışladı.
Konserin ardından gazetecilere açıklama yapan sanatçılardan Emre Aytekin, 12 yıldır sözleşmeli opera sanatçısı olarak görev yaptığını belirtti.

Kadro hakkından binlerce kişi yararlanırken, "Misafir Sanatçı" olarak görülen kendilerinin hep bu kanunların dışında tutularak kadroya alınmadığını savunan Aytekin, 15 yıldır sözleşmeli çalışan arkadaşlarının olduğunu ifade etti.

Sözleşmeli olduklarına dikkat çekmek için konser verdiklerini kaydeden Aytekin, "Bu gece düzenlenen konser dikkat çekmek amacıyla yapılan bir konserdi. Biz de varız, biz de kamu hizmeti veriyoruz. Bütün kamu çalışanları kadroya alınırken, yıllardır çalışan bizler kadroya alınmadık. Torba Yasadaki 18. madde misafir sanatçılarla ilgilidir. Şartlarımızın iyileştirilmesi adına bu yasanın onaylanmasını istiyor. Bu yasadan faydalanmak istiyoruz" diye konuştu.

Sözleşmeli olarak görev yapan opera sanatçısı Ezgi Bağlar Gülenç ise kendilerine yakışan bir şekilde durumlarını ifade etmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Umarım artık en kısa zamanda bizimle ilgili gerekli adımlar atılır. Şartlarımız düzelir" dedi.

Kaynak: AA