Houston’da 15 Şubat Türkçe Günü İlan Edildi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın girişimleri sonucu Adana ile Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletinin Houston kenti arasında partner şehir protokolü imzalanmasının olumlu sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

Houston’da 15 Şubat Türkçe Günü İlan Edildi

Heyetlerin karşılıklı ziyaretleri ve ilişkilerin gelişmesi sonucu Houston Belediye Başkanı Annise Parker, 15 Şubat tarihini Türkçe Günü ilan etti.

Geçtiğimiz yılın nisan ayında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Houston’a giden Türk heyetine başkanlık yapmış ve orada imzaladığı protokol ile Adana ve Houston partner şehir olmuştu.

Ardından yıl içinde Houston’dan gelen ve içlerinde ticaret ve sanayi odaları ile üniversitelerden temsilcilerin bulunduğu ABD heyeti Adana’yı ziyaret etmişlerdi.

Karşılıklı gerçekleştirilen ziyaret ve temaslar iki kent arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmişti.

Bütün bu olumlu gelişmelerin ardından Türkçe Olimpiyatları Teksas finali Houston’da gerçekleştirildi.

Houston Belediye Başkanı Annise Parker, törende yaptığı konuşmada Türklerin kentlerine verdiği katkıdan dolayı minnettar olduğunu belirterek, 15 Şubat tarihini Türkçe Günü ilan ettiğini duyurdu.

“İLİŞKİLER DAHA DA GELİŞECEK”
Bu olumlu gelişme Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da memnuniyetle karşılandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana ile Houston arasındaki ilişkilerin gelişmesinin her iki kent için de önemli olduğunu vurguladı. Houston Belediye Başkanı Annise Parker’in 15 Şubat’ı Türkçe Günü ilan etmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, “Houston ile partner şehir protokolünün ardından karşılıklı heyetler ziyaretler yaptı. Her geçen gün yararlı bir işbirliği içinde olduk. Bundan sonra ilişkilerin daha da gelişeceğini umuyoruz. Houston Belediye Başkanı Sayın Annise Parker’e de 15 Şubat’ı Türkçe Günü ilan etmesinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA