Erciyes'te Hafta Sonu Yoğunluğu

Hafta sonunu değerlendiren kayakseverler, Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes'e akın etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurak hava nedeniyle dünya genelindeki birçok kayak merkezi zor günler geçirirken, Erciyes'in en yoğun günlerinden birini yaşadığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade eden İkiler, şunları kaydetti:
"Kuraklık nedeniyle Erciyes'te birçok yerde toprak parçaları görünse de pistlerimizi karlama üniteleri sayesinde karlayabiliyoruz. Sezonu açtığımız ilk günden beri Tekir ve Hacılar bölgesindeki ana pistlerimizin tamamı açık, kayakseverler kaymanın keyfini yaşayabiliyor. Önemli kayak merkezlerinin bulunduğu illerden de Erciyes'e kayak yapmaya gelen ziyaretçilerimiz var. Bu durum aslında bizi hem üzüyor hem sevindiriyor."
İkiler, fiyatların ucuz olması nedeniyle de tercih noktası haline geldiklerini dile getirdi.
Kayak takımlarının günlük 15-30 liraya kiralandığını hatırlatan İkiler, kızak takımlarının 5-10, gondol tipi teleferik fiyatlarının ise yayalar için tek çıkış 1-3, kayakçılar için 3-5, günlük çıkış fiyatının ise 15-25 lira olduğunu belirtti.

İkiler, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar ucuza kayak yapılamadığını sözlerine ekledi.
Erciyes'te bazı vatandaşlar çocuklarıyla birlikte kızakla kaymanın keyfini yaşarken, profesyonel kayak ve snowboardcular gondol altındaki pisti tercih etti.
Gondol tipi teleferik ve kızakçıların kullandığı yürüyen halı önünde, uzun kuyruklar oluştu. Acemi kızakçı ve kayakçılar zaman zaman küçük çaplı kazalara neden oldu.


Kaynak: AA