Hocalı Katliamı Anlatılacak

Adana Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği ile Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu ‘Tarihin ışığında Hocalı Soykırımı’ başlıklı konferans düzenleyecek.

Hocalı Katliamı Anlatılacak

24 Şubat Pazartesi günü saat 15.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki etkinlikle ilgili olarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Av.Yakup Bulut, “Amacımız Ermeni düşmanlığı değildir. Ancak gençlerimizin tarihi gerçekleri bilmesini istiyoruz. 25 Şubat 1992 yılında Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ’ın Hocalı Köyü’nde gerçekleşen katliam tüm belgeleriyle ve tam anlamıyla bir soykırımdır. Hocalı Katliamı 1948 yılı Birleşmiş Milletler Soykırım Yasası’na da uyan bir olaydır. Hocalı Katliamı birçok ülke parlamentosunda soykırım olarak tanınmaktadır” dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın konuşmacı olarak katılacağı konferansa tüm Adanalılar’ı ve basın mensuplarını davet eden Bulut, etkinlikte gazeteci kökenli milletvekili Paşaveya’nın kitaplarını da imzalayacağını, Hocalı soykırımı fotograf sergisi ve video gösterimiyle anlatılacağını açıkladı.

Etkinlik çerçevesinde Çukurova Senfoni Orkestrası da ağıt dinletisi gerçekleştirecek.

Ziyaretleri ve daveti için Av.Yakup Bulut ve Yönetim Kurulu’na teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, “Tarihimize ışık tutulması son derece önemli. Gazeteci arkadaşlarımızın ve Adanalılar’ın bu programa ilgi göstereceğine inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA