Gulfood Dubai 2014 Gıda Fuarı

Doğu Karadeniz İhraçatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Gulfood Dubai 2014 Gıda Fuarı'nın dünyanın en prestijli gıda fuarlarından biri olduğunu belirtti.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığının koordinatörlüğü, DKİB organizasyonunda ve UR-GE desteği kapsamında yürütülen "Trabzon ili Gıda Sektöründe Faaliyet Gösteren Firmaların İhracata Odaklanması" projesi dahilinde gıda konusunda faaliyet gösteren firmaları, Ortadoğu bölgesinin en önemli sektörel fuarı "Gulfood Dubai" fuarına katılım ile projenin ilk uluslararası pazar araştırma faaliyetine start verileceğini belirtti.

Gulfood Dubai 2014 Gıda Fuarı'nın, dünyanın en prestijli gıda fuarlarından biri olduğunu ifade eden Gürdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fuarın 19'uncusu 23-27 Şubat tarihleri arasında Dubai'de düzenlenecek. Dubai Gulfood Fuarı, gıda sektörünün buluşma noktası olmakla birlikte en büyük satış ve kaynak platformu olma özelliğine de sahiptir. Gıda sektörü, restoran ürünleri ve kafe alanında mükemmel içerikler, detaylar, dizaynlar, son teknolojiler ve çeşitli ürün seçeneklerinin yanı sıra gıda yarışmaları ve sektörel seminerler eşliğinde gıda sektörü profesyonellerini ağırlamaktadır."
Gürdoğan, amaçlarının Trabzon'da bulunan ve dünya standartlarında ürün üretimi yapan gıda firmalarının, Ortadoğu pazarına Dubai üzerinden açılım yapmalarının sağlanması olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bu amaçla, fuar ziyareti ve ikili iş görüşme programı kapsamında birliğimizce firmalarımız adına profesyonel bir PR firmasından destek sağlandı. Bu kapsamda Dubai'de bölgeye tedarik sağlayan gıda sektöründe ithalatçı konumunda bulunan firmalar, gıda toptancıları ve önde gelen önemli zincir market yetkilileri ile ikili iş görüşmeleri yapılacak."
Kaynak: AA