Aydın’da ‘erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı’ Yapıldı

Aydın Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile “Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.

Aydın’da ‘erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı’ Yapıldı

Aydın İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Halil Canavar ile İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töe’nin açılış konuşmalarını yaptığı bilgilendirme toplantısına; Milli Eğitimin çeşitli kademelerdeki personeli, öğretmenler ve değişik kurumların proje birimleri görevlilerinden oluşan yaklaşık 300 personel katıldı.

Türkiye Ulusal Ajansı’nca Erasmus+ Programı için Avrupa’da eğitim ve değişim fırsatlarını, daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla hazırlanan ve12 ünlünün yer aldığı “Türk Ulusal Ajansı ile Herkes için Ersmus” kısa film gösterisini, AB Bakanlığı’nca görevlendirilen uzmanların sunumu izledi.

Programın ilk bölümünde Avrupa Birliği Bakanlığı okul eğitimi uzmanı Bünyamin Gökgöz tarafından Erasmus+ ile ilgili genel bilgiler ve Ana Eylem 1 kapsamında “Erasmus+/Okul Eğitimi Personeli Hareketliliği” bilgilendirme sunumu ve başvuru formunun doldurulması konusu anlatıldı.

Öğleden sonra devam eden 2. bölümde ise Avrupa Birliği Bakanlığı okul eğitimi uzmanı Serkan Ergül tarafından Ana Eylem 2 kapsamında “Erasmus+/Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar” konusunda ayrıntılı bilgi verildi.

Katılımcıların soruları ile devam eden Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı genel değerlendirme ile sona erdi.
Kaynak: İHA