Velilerden Öğretmen Açığına Tepki

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesine bağlı Karabalçık köyünde veliler, öğretmen ataması yapılmadığını belirttikleri okulun bahçesinde eylem yaptı.

Velilerden Öğretmen Açığına Tepki

Osmangazi ilçesi Karabalçık köyünde 91 öğrencinin bulunduğunu ifade eden köylüler, okula öğretmen ataması yapılmamasından dolayı çocuklarını taşımalı sistemle 4 kilometre uzaklıkta bulunan Ovaakça Mahallesi'ne göndermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Veliler, Ovaakça Mahallesi'ndeki okula gidemeyen öğrencilerden 1,2 ve 3. sınıfta okuyanların da aynı sınıfta ders gördüğünü, bu eğitimin sağlıklı olmadığını söyledi.

Köy okulu önünde toplanan yaklaşık 50 vatandaş, öğretmen açığına tepki gösterdi.

"ÖĞRETMENİMİZİ İSTİYORUZ"
Karabalçık köyü sakini Havva Uçan ise okula yeni öğretmen atanmasını istediklerini belirterek, "8 derslik olan okulumuzda şu an 26 öğrenci bulunuyor. 1,2 ve 3. sınıflar bir arada eğitim görüyor. Bizim köyümüzde çok güzel okulumuz var. Bizim öğrencilerimiz neden Ovaakça’daki okula gitmek zorunda kalıyor?” şeklinde konuştu.

Köylülerden Veysel Yokuş da Karabalçık'taki okulun öğrencilerin eğitimine cevap vereceğini belirterek, öğretmen atanması konusunda çağrıda bulundu.

Sevgi Karman ise, “Çocuklarımız birçok okul kitabının yaprağını bile açmadı. Çocuklarımıza, 'Bir artı bir kaç eder?' diye sorduğumuzda parmaklarını sayarak cevap veriyorlar. Hiçbir şey öğrenemediler. Okulun hademe parasını dahil köylü kendi arasında toplayıp veriyor” dedi.

Kaynak: İHA