Ünye Devlet Hastanesi’nde Cumartesi Polikliniği Başladı

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Ünye Devlet Hastanesi'nde cumartesi günleri çocuk hastalıkları polikliniği hizmet veriyor.

Ünye Devlet Hastanesi’nde Cumartesi Polikliniği Başladı

Ünye Devlet Hastanesi'nde Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Emre Çetinkol, cumartesi günleri de yaklaşık iki aydır poliklinik hizmeti verdiklerini, günlük yaklaşık 30 hasta muayenesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Çetinkol, yaptığı konuşmada, “Bu hizmet, vatandaşımız açısından çok önemli bir hizmettir. Hafta içi günlerde çeşitli nedenlerle poliklinik hizmeti alamayan vatandaşlarımız cumartesi günleri rahat bir şekilde aynı hizmetten yararlanabilmektedir. Vatandaşlarımızın uygulamadan memnuniyetlerini dile getirmeleri bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Amacımız vatandaşlarımızın hekime ihtiyaç duyduğu anda yanlarında olabilmek ve bu arzularını karşılayabilmektir” dedi.

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, hafta içi hastaneye gitmekte zorluk çeken veya hafta sonu günlerde de uzman hekime ihtiyaç duyan vatandaşların bu durumlarını göz önüne alarak hafta sonu da poliklinik hizmeti verdiklerini ifade etti.

Bu uygulama sayesinde vatandaşların cumartesi günleri de poliklinik hizmeti alabileceklerini vurgulayan Öztürk, “Ordu Devlet Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde cumartesi günleri poliklinik uygulamamız yaklaşık bir yıldır başarılı bir şekilde devam ediyor. Son olarak Ünye Devlet Hastanesi'nde çocuk hastalıkları polikliniğimiz de bu hizmeti vermeye başladı.

Mesai dışı çalışma uygulaması çerçevesinde hafta içi polikliniklerde verilen tüm hizmetler her cumartesi saat 09.00 ile 12.00 arasında hastanelerimizde verilmektedir” diye konuştu
Poliklinik hizmetiyle birlikte ameliyathane, laboratuvar, görüntüleme merkezi ve diğer sağlık hizmetlerinin de verildiğini ifade eden Öztürk, aynı gün MR ve BT çekimlerinin de yapıldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA