Söke’de Deveciler Derneği’nin Açılışı Gerçekleşti

Söke Devecilik Kültür ve Deve Güreşlerini Sevenler Yardımlaşma Dayanışma Derneği açıldı.

Söke’de Deveciler Derneği’nin Açılışı Gerçekleşti
Söke’de devecilik ve deve güreşleri kültürünü yaşatmak üzere, gönüllülerin bir araya gelerek kurdukları derneğin açılış törenle gerçekleştirildi.


Yenicami Mahallesi Karayalçın Caddesi’nde faaliyete geçen dernek binasının açılış törenine çok sayda davetli katıldı.

Açılış töreninde CHP Söke Belediye Başkan Adayı Süleyman Toyran, AK Parti Söke Belediye Başkan Adayı Metin Yavuz ve MHP Söke Belediye Başkan Adayı Yusuf Keremit başta olmak üzere siyasi partilerin temsilcileri de bulundu.

Bölgenin yöresel enstrümanları davul-zurna eşliğinde gerçekleşen Söke Devecilik Kültür ve Deve Güreşlerini Sevenler Yardımlaşma Dayanışma Derneği açılış töreni renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

“SÖKE DEVE GÜREŞİ 2 MART’TA”
4 tane başa güreşen, bir tane baş altı deve, 7 tane de Daylak denilen havutsuz güreşe hazırlanan ve henüz güreşmeyen devenin bulunduğu Söke’de uzun bir süre sonra 2 Mart 2014 tarihinde deve güreşi gerçekleştirilecek. Söke Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek olan Geleneksel Söke Beyaz Altın Deve Güreşi Festivali Özbaşı eski yolu üzerinde yapılacak. Söke Deve güreşleri kuruluşu tamamlanarak dernek binası açılışı yapılan Söke Devecilik Kültür ve Deve Güreşlerini Sevenler Yardımlaşma Dayanışma Derneği’nin de ilk etkinliği olacak. Söke Deveciler Derneği’nin yönetiminde Kemal Yavaş, Oğuz Yörük, Yiğit Atacan, Zekeriya Candal, Ahmet Karışmaz, Murat Avcı ve Süleyman Öztepe bulunuyor.
Kaynak: İHA