Kuzu filmi dünya prömiyerini gerçekleştirdi

64. Berlin Film Festivali, Türk filmi Kuzu'nun dünya prömiyerine sahne oldu.

Kuzu filmi dünya prömiyerini gerçekleştirdi
Kutluğ Ataman'ın yönetmenliğini yaptığı 'Kuzu' filminin dünya prömiyeri, Berlin Zoopalast sinemasında yapılan gösterim ile gerçekleşti. Filmin oyuncularından Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Sıla Cantürk, Nursel Köse ve filmin yönetmeni Ataman gösterim öncesinde kırmızı halıda yürürken, Panorama bölümünde yer alan filme Almanlar büyük ilgi gösterdi.

KÜÇÜK OYUNCU SILA HEYECANLI

Filmin oyuncularından Cahit Gök, herkesin çok güzel bir film izleyeceğini söylerken, filmin güçlü yanının bizim topraklarımızda çekildiği, olduğunu belirtti. Nursel Köse ise, basından çok iyi tepkiler aldıklarını ve galada bulunmaktan ötürü çok mutlu olduğunu dile getirdi. Filmin küçük oyuncusu Sıla Lara Cantürk ise ekranda nasıl görüneceğini çok merak ettiğini ve heyacanlı olduğunu söyledi.

'Kuzu' filminin yönetmeni Kutluğ Ataman, bu önemli festivalde yer almaktan dolayı ne kadar gururlu olduğunu dile getirirken, sinema sanatının artık politik mesajlar vermekten öte, insanlara nasıl sorgulamaları gerektiğini öğretmesinin önemli olduğunu söyledi.