Karacabey ve M. Kemalpaşa Ovaları Suya Kavuşuyor

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Önder Matlı, Bursa’ya yapılan sulama projelerini yakından takip ettiğini söyledi.

Karacabey ve M. Kemalpaşa Ovaları Suya Kavuşuyor

İktidarları döneminde yapılan her yatırımın şehrin ihtiyaçları doğrultusunda belirlendiğini ve her geçen gün bunlara yenisinin eklendiğini ifade eden Matlı, bölgede devam eden bazı DSİ yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Matlı, “Karacabey ilçemizde 22 Temmuz 2013’te ön yeterlilik ihalesi yapılan Yeşildere barajının 7 Şubat 2014 itibariyle nihai fiyat ihalesi yapıldı. Şu anda ihale değerlendirme süreci devam etmektedir. İhale sürecinin de sonuçlanmasıyla inşaatın 3 yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca Gölecik barajımızın da proje süreci devam etmektedir. Mustafakemalpaşa ilçemizde ise yürütülmekte olan iki adet arazi toplulaştırma projemiz var. Bunlardan birincisi Mustafakemalpaşa Güllüce sulaması olup, sulama şebekesi ile arazi toplulaştırma işlemi farklı iki firma tarafından, ikincisi ise Boğazköy barajı ve sulaması olup, sulama şebekesi ve arazi toplulaştırması aynı firma tarafından yürütülmektedir’’ dedi.

Karacabey ve Mustafakemalpaşa köylerindeki arazilerin suya kavuşacağını belirten Matlı, barajlar ile Karacabey ovasının ülkemizde yine ışıldayacağını, bölge tarımının daha da gelişmesi için hız kesmeden çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA