İzmir'de Asayiş

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince bir haftada yakalanan 717 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 13-20 Şubat'ta bin 541 araç kontrol edildi, 34 bin 677 kişinin GBT sorgusu yapıldı. Bunlardan 68'i hırsızlıktan olmak üzere toplam 480 kişinin değişik suçlardan arandığı tespit edilip, adli makamlara sevki gerçekleştirildi.

Hırsızlık suçlarına yönelik çalışmalarda, çeşitli hırsızlık olaylarına karıştığı iddiasıyla 96 şüpheli yakalandı, şüphelilerden birer çalıntı otomobil ve kamyonet ile 7 motosiklet ve 73 bin lira değerinde çalıntı malzeme ele geçirildi.
"Yağma, hırsızlık, resmi belgede sahtecilik, yaralama" suçlarından 11 ayrı dosyadan toplam 40 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aradan A.Ç. de Güven Timleri Büro Amirliği ekiplerince yakalanıp, adli mercilere teslim edildi.
Ziya Gökalp Bulvarı'nda meydana gelen gasp olayının şüphelisi H.T. suçüstü yakalanıp, geçmişte 2 gasp ve bir kapkaç olayına da karıştığı tespit edilerek çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklandı.
Ayrıca 17 gram eroin, 544 gram esrar ve çeşitli narkotik madde, 50 uyuşturucu hap ile yakalanan toplam 124 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.
Kaçak sigaraya yönelik çalışmalarda da 8 bin 750 paket kaçak sigara ele geçirilip, 15 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.
Böylece, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince bir haftada yakalanan 717 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
Kaynak: AA