Gülsar’dan Öğretmenlere Nasihat Açıklaması

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, eğitimcilerin kendilerini yenilemelerini ve gelişen dünyaya ayak uydurmaları gerektiğini belirterek, “Artık el yordamıyla çalışma dönemi bitti” dedi.

Gülsar’dan Öğretmenlere Nasihat Açıklaması

Ticaret Meslek Liselerinde görev yapan meslek dersi öğretmenleri, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulamaya konulan Bursa’da Eğitim Günleri kapsamında düzenlenen eğitim panelinde bir araya geldi. Hamitler TOKİ Ticaret Meslek Lisesi tarafından koordine edilen panel Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Gençleri başarıya taşıyacak ve onları çağın gereklerine uygun biçimde yetiştirecek unsurun öğretmenler olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “Öğretmenlerimizin donanımlı olmaları ve işlerini profesyonelce yapmaları için İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çeşitli projeler ürettik. Bu projelerden yalnızca biri olan eğitim günleriyle öğretmenlerimizi bir araya getirdik. Geleneksel hale gelen eğitim günlerinde şimdi de mesleki eğitimde görev yapan öğretmenlerimizi davet ediyoruz. Burada asıl hedefimiz eğitim kalitemizi ve öğrenci başarımızı artırmaktır” dedi.

Dünyanın hızla değiştiğini ve geliştiğini belirten Gülsar, “Artık el yordamı ile çalışma dönemi sona erdi. Eğitimcilerimizin kendilerini yenilemelerini ve gelişen Dünyaya ayak uydurmalarını arzu ediyoruz. Bu proje kapsamında gerçekleştirilecek öğretmen eğitimleriyle yeni yöntem ve tekniklerin paylaşılarak başarının artırılmasını hedefliyoruz. Sahip olduğumuz genç ve dinamik öğretmen kadromuzun yapacağı çalışmalarla eğitim çıtamız daha yukarı çıkacaktır” dedi.

Öğretmenlik mesleğinin sadece bilgi öğretme değil, önemli bir ölçüde duygu mesleği olduğunu belirten ve öğretmen olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Atilla Gülsar, “Büyük fedakârlık ve özveriyle çalışan öğretmenlerimizin işi sadece derse girip çıkmakla bitmiyor. Öğretmenler hayallerinde, rüyalarında bile öğrencilerini görüyor. Benim öğretmenim 7X24 saat çalışıyor” dedi.

Eğitim panellerinin Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, “Bursa’da % 62’yi aşan mesleki eğitim oranı Türkiye ortalamasının üstündedir. Mesleki eğitimden yetişenlere ara eleman deniliyor. Biz bunu değiştiriyoruz. Bu öğrenciler sanayinin ara elemanları değil ana elemanlarıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA