Esogü’den 2013 Yılı Faaliyetleri Açıklaması

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından 2013 yılında gerçekleştirilen faaliyetler açıklandı.


2013 yılında üniversitede öğrenim gören toplam öğrenci sayısının, bir önceki yıla göre yüzde 12,3 oranında artarak 26 bin 109 olduğu belirtilen açıklamada, uzaktan eğitim yöntemiyle öğretim yapan Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans programlarında öğrenci sayısının 122 olduğu ifade edildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
‘‘Üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısı 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 31,5 oranında artarak 6 bin 395 olmuştur. Eğitim öğretim ve sağlık hizmetlerimiz 2013 yılında 688 öğretim üyesi ve 618 öğretim yardımcısı olmak üzere bin 306 öğretim elemanı ile sürdürülmüştür. Ön lisans düzeyinde, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Meslek Yüksek Okulumuza makine programı ve Çifteler ilçesinde faaliyet gösteren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulumuza Yaşlı Bakım ve Tıbbi Dökümantasyon-Sekreterlik programları açılarak, öğrenci alınmıştır. 2013 yılında lisans düzeyinde, İngilizce Öğretmenliği, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Tarımsal Biyoteknoloji ve Görsel İletişim Tasarımı bölümlerine öğrenci alınmıştır. Yıl içerisinde üniversitemiz enstitüleri bünyesinde faaliyet gösteren anabilim dallarında 7 yeni yüksek lisans ve 9 yeni doktora programı açılmış ve öğrenci alınmıştır.”
2013-2014 öğretim yılında bir önceki öğretim yılına göre Erasmus programı kapsamında Avrupa Birliği ülkelerindeki üniversitelere giden öğrenci sayısında yüzde 18, Farabi kapsamında Türkiye’deki üniversitelere giden öğrenci sayısında yüzde 56 oranında artış sağlandığı ve yeni başlatılan Mevlana programı kapsamında ise 22 yurtdışı üniversite ile işbirliği anlaşmaları yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, ESOGÜ’de yıl içerisinde başlatılan bilimsel proje sayısının, bir önceki yıla göre yüzde 55 oranında artarak 124 olduğu belirtildi.
Kaynak: İHA