Chp Körfez Belediye Başkan Adayı Reşat Başar Açıklaması

CHP Körfez Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Başar, ev sahipliğini Mehmet Cengiz’in yaptığı Çınaraltı Aile Çay Bahçesinde, Hereke Kültür ve Yaşamını Geliştirme Derneği ile buluştu.

Chp Körfez Belediye Başkan Adayı Reşat Başar Açıklaması

Toplantıya Dernek Başkanı Ömer Faruk Gürpınar, Yönetim Kurlu ve dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Başar’a Meclis Üyesi Adayları İbrahim Fortacı, Fevzi Canbaz, Ali Rıza Yeşilyurt, Dursun Kahraman,Oğuz Uçar, Mahmut Işık, Mehmet Boztaş, Ömer Dilek, Nilgün Solakoğlu, Volkan Çapkın, Adem Kahraman, Selim Tetik, Nevra Şeker, Figen Egün, Yelda Pişkin, Necmettin Kahraman ile eski İlçe Başkanı Turgut Güngör, Kadın Kolları Başkanı Senan Uygun, Başkan Yardımcısı Zehra Kaner, Dr. Aykut Çelik ve Ayten Kuşkonmaz eşlik etti.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Başar, “Hereke'ye sahip çıkmak benim borcum. Hereke’nin huzurunu, sahilini, halısını, dokusunu, kültürünü geri alacağız. Toplumcu belediyeciliği gerçekleştirmek için aday oldum. Sermayeye karşı koruyacağıma söz veririm. Körfez’e reva görülenleri aşmanın tek yolu bütünleşmemizdir. Temel projem kent çıkarları temelinde, şeffaflık ve adalet ile yönetilen bir kent meclisini oluşturmak ve belediye yönetimine katmaktır” dedi.

İnsan yaşamına hizmet eden projeler ile önce sağlık diyerek başta Hereke olmak üzere en az üç ayrı yerde belediye sağlık merkezleri kuracaklarını ifade eden Başar, “Sahillerimiz atıl halde, aydınlatma bile yok. İnsanları sahillerden uzaklaştırıp, sonrada 'sahiller kullanılmıyor' diyerek liman yapıyorlar. Hereke kıyılarını turistik ve kültürel açıdan yeniden dizayn edeceğiz. Yelken kulübü ve kürek takımını ayağa kaldıracağız. Hereke halısını Hereke'ye yeniden kazandıracağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA