Chp Grup Başkanvekili İnce, Artvin'de

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 30 Mart'taki yerel seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek, "Bu seçimler, Türkiye'nin kader seçimleridir. Çocuklarımızın geleceğinin oylanmasıdır. Derelerimizin, balıklarımızın, ormanlarımızın, okullarımızın, Cumhuriyetimizin, Atatürk'ün oylanmasıdır" dedi.

İnce, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile Murgul ilçesinde belediye konukevinin açılışını yaptı. Burada bir süre horon oynayan İnce ve Balbay, ardından Artvin'de yeni belediye hizmet binasının açılışına katıldı.

Açılış öncesi halka hitap eden İnce, yerel seçimlerin son derece önemli olduğunu ve sadece belediyecilik seçimi olmadığını belirterek, "Bu seçimler, Türkiye'nin kader seçimleridir. Çocuklarımızın geleceğinin oylanmasıdır. Derelerimizin, balıklarımızın, ormanlarımızın, okullarımızın, Cumhuriyetimizin, Atatürk'ün oylanmasıdır" diye konuştu.

Hükümeti eleştiren İnce, şunları söyledi:
"İlk kez bu meydanlarda, bu Başbakan etnisite tartışması yaptı. Türkiye'de ne Demirel, ne Ecevit, ne Özal, ne Erbakan, ne Menderes, ne İnönü, ne Mesut Yılmaz, ne Tansu Çiller, hiç kimse böyle bir çatışmaya girmedi. Biz MHP ile rakip olduk, Demokrat Parti, DSP, Refah Partisi ile rakip olduk ama yendik ama yenildik. Türkiye'de siyasi partiler bir elin parmakları gibidir. Kimi baş parmak, kimi işaret parmağıdır ama AKP yandan çıkmış altıncı parmak gibidir. Bunlar, bu toprakların değerlerine terstir. Bunlar, içinde Atatürk varsa, Cumhuriyet varsa bilin ki düşmandır."
Geçmişte hangi partiye oy verirse versin herkesten oy beklediklerini ifade eden İnce, "CHP bir ilke partisidir. Emin Özgün'ün babasının partisi değildir, Mustafa Balbay'ın, Muharrem İnce'nin de babasının malı değildir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da babasının malı değildir. Bu parti, Atatürk'ün bize mirasıdır" dedi.

İnce, "Türkiye'nin bağımsızlığını savunuyoruz. İnsanımızın zengin, özgür olmasını savunuyoruz" ifadelerini kullandı.
Artvin'e ilk kez 1986 yılında, 22 yaşındayken, yeni mezun bir öğretmen olarak geldiğini anlatan İnce, kente sonra milletvekili, daha sonra da grup başkanvekili olarak geldiğini belirterek, bir sonraki dönemde bakan olarak gelmek istediğini söyledi.

İnce, bu sözlerinin ardından, "Mustafa Balbay ile Uğur Bayraktar'ın güldüğüne bakmayın, içleri kan ağlıyor. En büyük, yaşça sayın Balbay, en küçük Uğur. Tamam yaşça büyük olabilirsin ama tecrübe bende var. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olsun, ben Çınarcık İlçe Başkanlığı yapmaya razıyım, hiç önemli değil" ifadelerini kullandı.

- Milletvekili Mustafa Balbay
Milletvekili Balbay ise demir parmaklıkların ardında özgürlüğü beklerken kendi kendine sohbet ettiğini belirterek, "Kendime hep, 'Balbay, senin ne zaman özgür olacağın önemli değil. Parmaklıkların ardından çıkarken dimdik çıkmalısın' demiştim. Elbette özgürlüğüm yarımdır. Demir parmaklıkların ardında olan yurtseverler özgür olmadıkça kendimi özgür hissetmeyeceğim. Fatih Hilmioğlu nihayet yıllar sonra özgürlüğüne kavuştu ama o da yarım özgürlüğüne kavuştu. Tuncay Özkan'lar, İlker Başbuğ'lar, Engin Alan'lar özgürce konuşunca ben kendimi tam olarak özgür hissedeceğim" dedi.

Tutukluluk sürecinde hiçbir zaman kendisini yalnız hissetmediğini dile getiren Balbay, "Cezaevi döneminde bir ziyaret yarım tahliye demektir. Hapiste ziyaretin anlamı budur. Bu anlamda beni en çok Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ziyaret etti. Benimle her şeyi en gerçekçi şekliyle paylaşan, yakın gelecekteki olasılıkları eğrisiyle, doğrusuyla söyleyen çok güzel bir arkadaşım oldu. Hapislik hayatımda dostluğum perçinleşti" diye konuştu.

Kaynak: AA