Ab Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Başbakanımızın liderliğinde enerjimizi, güçlerimizi birleştirdik, Türkiye sevdamızı birleştirdik, gece gündüz birlikte çalışarak sinerjimizi oluşturduk ve Türkiye'nin menfaatlerini her yerde savunuyoruz" dedi.

AK Parti İlçe Teşkilatınca Alanya'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarların katılımıyla Alanya Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Çavuşoğlu, Türkiye açısından iç ve dış politikada yoğun bir gündem yaşadıklarını belirtti.

Bu yoğunluk arasında Türkiye'ye, Antalya'ya, bölgeye, Alanya'ya yapılacak yatırımları da unutmadıklarını anlatan Çavuşoğlu, Alanya'ya bugüne kadar birçok yatırımı kazandırdıklarını ve kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin AB'ye üyeliği için çalıştıklarını ancak Türkiye'nin dış politikasının bundan ibaret olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, "Türkiye'nin önündeki fırsatlar, bu fırsatların değerlendirilmesi, yeni açılan kapılar, açılımlar, diğer taraftan yaşanan sorunlar, krizler ve bu krizlerin çözülmesi için Türkiye'nin oynadığı aktif rol, arabuluculuk, barışın sağlanması, çatışmaların önlenmesi gibi yoğun bir mesai harcamaktayız. Başbakanımızın liderliğinde enerjimizi, güçlerimizi birleştirdik, Türkiye sevdamızı birleştirdik, gece gündüz birlikte çalışarak sinerjimizi oluşturduk ve Türkiye'nin menfaatlerini her yerde savunuyoruz" diye konuştu.

Brüksel'de iki hafta önce AB süreciyle ilgili toplantı gerçekleştirildiğini belirten Çavuşoğlu, bu toplantıda Türkiye'nin AB konusundaki vizyonunu konuştuklarını, Türkiye'nin haklarını savunduklarını ve hak ettiği her şeyin altını çizerek dile getirdiklerini kaydetti.

Çavuşoğlu, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin adaylarına destek istedi.

- Menderes Türel
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ise Alanya'ya önemli yatırımlar yapıldığını ve bunların bir tesadüf olmadığını söyledi.

Alanya'nın yetiştirdiği evlatların bugün Bakanlar Kurulunda ve partinin üst yönetiminde görev aldığını dile getiren Türel, bunların önemli bir şans olduğunu ifade etti.

Türel, 30 Mart'ta önemli bir seçim yapılacağını belirterek, vatandaşların bu seçimde sorumluluklarını yerine getirirken düşünmeleri gereken hususun Alanya'nın ve Alanyalıların kazançlı çıkması olması gerektiğini söyledi.

Alanya'yı önemsediklerini ve güçlü bir siyasi kadroya sahip olduklarını vurgulayan Türel, "Alanya'yı hak ettiği projelerle tanıştırmak istiyoruz. Biz hazırız, inşallah bu hizmetleri, yatırımları hep birlikte kazandırmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Türel, yerel seçimin herkes açısından hayırlı olmasını temenni etti.
Toplantıya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Kaynak: AA