Uşak Üniversitesi Dev Bir Projeye Daha İmza Attı

Uşak Üniversitesi tarafından, T.

C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulan “Uşak’ta Genç İstihdamının Teşvik Edilmesi ve Arttırılması” adlı proje kabul edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesi’nin son üç yıldır araştırma geliştirme ve proje üretme konusunda artan çalışmaları olduğuna dikkat çekerek “Uşak’ta Genç İstihdamının Teşvik Edilmesi ve Arttırılması” adlı projenin T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul edildiğini belirtti.

“PROJEMİZ YAKLAŞIK 13,5 MİLYON TL BÜTÇELİ”
Rektör Çelik projenin yaklaşık 14 milyon TL bütçeli olduğunu ifade ettiği açıklamasında şunları aktardı; "Türkiye’de hayat boyu öğrenme anlayışının eğitimin tümünü kapsayacak şekilde algılanması yönündeki gelişmelere paralel olarak eğitim altyapısının güçlendirilmesine ve kalitenin arttırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Nitelikli İstihdamın artırılmasına yönelik T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çeşitli programları bulunmakta. Bakanlığın programlardan biri olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programına sunduğumuz “Uşak’ta Genç İstihdamının Teşvik Edilmesi ve Arttırılması (Promoting and Enhancing Young Employment in Uşak) isimli Operasyon teklifi kabul edilmiştir. Operasyon ortakları Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uşak İŞKUR İl Müdürlüğü olup bütçesi yaklaşık 4.5 milyon Euro yani yaklaşık 13 buçuk milyon TL’dir. Operasyonun hedef grupları, yeni üniversite mezunu genç işsizler, lise mezunu genç işsizler, düşük eğitim seviyesine sahip genç işsizler, erken okuldan ayrılanlar ve terk edenler, okuldaki gençler ve düşük eğitim seviyesine sahip işsiz kadınlardır. Bu operasyon kapsamında, Uşak’taki gençlerin istihdamının artırılmasına yönelik araştırmalar, eğitimler, kurslar gibi pek çok faaliyet düzenlenmesi öngörülmektedir. Projede emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız proje sayılarımızı daha da arttırmaktır. Bu konuda proje yapan akademisyenlerimize üniversite olarak her türlü imkanı sunmaktayız" dedi.

Kaynak: İHA