Tecrübeli Başkan’dan Tecrübeli Kadro

15 yıldır Selçuk Belediye Başkanlığını sürdüren Hüseyin Vefa Ülgür, meclis üyesi listesini hazırlarken tecrübesini konuşturdu.

Tecrübeli Başkan’dan Tecrübeli Kadro
Başkan Ülgür, Selçuk’un tanınmış ve işinde başarılı isimlerle yoluna devam etme kararı aldı.
CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Hüseyin Vefa Ülgür, basın mensuplarıyla bir araya gelerek kendisi, belediye meclis üyesi adayları ve Selçuk'un sorunları ile ilgili bilgi verdi, toplantıda yöneltilen soruları yanıtladı. CHP binasında Selçuk CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım ve Hüseyin Vefa Ülgür basın toplantısı düzenleyerek parti üyeleri ile birlikte belediye meclis üyeleri adayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Partinin geleneklerine uygun ve demokratik uygulamayla çalıştıklarını dile getiren Selçuk CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım “Bizi temsil edebilecek kişilerden oluşmuş partimizin ideolojisine uygun düşüncelere yönetim becerisine sahip meclis üyesi listemizi hazırladık. Müge Yelken’i yaş nedeniyle meclis üyesi olarak gösteremiyoruz. Fakat Müge Yelken’in yerine de yeni bir isim eklemedik. Yayınladığımız şekilde listemiz geçerli. Bu sonucun herkes için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Başkanının ardından söz alan Selçuk Belediye Başkan Adayı Hüseyin Vefa Ülgür ise, “Bu süreçte katkı koyan öncelikle ilçe başkanıma, parti yönetim kurulu üyelerine, şu anda mesai yaptığımız meclis üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Kamuoyunda şöyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Herkes değişim istiyormuş gibi kişilere empoze ediliyor. Fakat şu unutuluyor kadrolar ve yönetimdeki beceriler kolay yetişmiyor. Buralardaki yöneticilere ne kadar uzun süre sahip çıkarsak o kadar doğru yapmış oluruz. Ama bu daha çok yerelde iktidarda olmayanların çıkardığı bir söylem. Uzun süredir yerelde iktidarda olan CHP için bu sihirli sözcük ile baskı altında tutulmaya çalışıldı. Muhalefet değişim kelimesini yol olarak gördü. Fakat şu unutulmamalıdır ki CHP belediye başkan aday adayları açıklarken amacının Selçuk’u tekrardan yönetmek olduğunu yaptığı liste ile kanıtlamıştır. CHP dışındaki aday adayların başvurularını parti içi çekişmeler ve muhalefete dönük muhalefette yer tutabilme bir takım stratejik hesaplarla yapılmış listeler olarak görüyorum. Selçuk’u beş yıl istikrarlı şekilde yönetebilecek kadroları diğer partiler oluşturamadı” dedi.

Meclis üyesi listemiz ile biz kenti yönetmeye hazırız ve kadrolarımız bu konuda yeterli olgunluktadır. Laik demokratik Cumhuriyet için birleşmenin adresi CHP’dir diyen Başkan Ülgür, “Belediye başkanının kenti yönetmesi için sadece meclis ve parti organlarına değil onun dışındaki sivil toplum örgütlerini de işin içine kattığımızda 250’ye yakın kadro ile çalışması gerekiyor. Bu olanağın ve yetişmiş kadroların sadece CHP’de olduğu ortaya çıktı. CHP şu andaki listemizde de görevde bulunan meclis üyelerinin içerisinden belediye başkan adayı çıkarabilecek güçte. Fakat diğer siyasi partilerin meclis oluşturmakta bile zorlandığını çok net bir şekilde görüyoruz. Bu konuda listemiz önemli bir referans olmuştur. Bana göre seçime az kalmış bu kısa süreç içerisinde CHP’nin bu konuda her şeyini tamamladığını ve Selçuk’ta iktidarını sürdürebilecek güçte olduğunu kanıtlamıştır. Fakat diğer siyasal örgütlerde ne böyle bir olgunluğu ne de böyle bir hazırlığı görebiliyoruz. CHP’nin yapmış olduğu bu görevlendirmelerde önümüzdeki süreçte meclis üyesi sayımızın artacağını düşünüyorum. CHP’nin yerel seçimdeki barajı yüzde 55’tir. Önümüzdeki günlerde bu rakamın yükseleceğini düşünüyorum. 5 mevcut meclis üyemiz görevine devam edecek bunun yanı sıra partimize kazandırdığımız iki yeni yüz daha var. Laik demokratik çağdaş düşüncesiyle uzlaşan Volkan Tabak ve Mustafa Atınç ailesini dahil etmiş olduk. CHP bu kadrolarla Selçuk’u tekrardan 5 yıl yönetecek onu gelecek kuşaklara taşıyacak birikimi olduğunu kanıtlamış bir ilçe örgütüdür. Bunun dışındaki örgütler belediye meclis yapıları dahil kuramamıştır akılları karışmıştır kadrolarının kimler olacağına dair hala daha kamuoyunda tartışmaktadır” dedi.

Gazetecilerden gelen soruları yanıtlamaya devam eden Başkan Ülgür, “AKP’nin Selçuk’taki söylemi ne? iktidarın gücünü getireceğiz diyorlar. Şimdi ben sorarım İktidarın gücü kalmış mıdır? Eğer iktidarın gücü var ise neden bu güç 12 yıldır İzmir ve İzmir’in hiçbir ilçesine uğramamıştır. İktidar kavramı artık bana göre büyükşehirdir. Bana göre İzmir’in kendi gücü Ankara’dan daha önemlidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuk’a katkısı son iki yılda 20 milyon liraya yakındır. Fakat şu anda AKP’den İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı olan Binali Yıldırım ise Efes kanalını açacağız diyerek ılgınları kestirmiş ve bizim oradaki yaptırdıklarımızı yıktırmışlardır. Kentin çıkarlarını korumak yerine tüm bu engelleme yöntemleri İzmir’in tüm ilçeleri için geçerlidir” dedi.

Kaynak: İHA