Samsun'da Kültür Sanat

Samsun Devlet Opera ve Balesi, "4. Murat" operası ile "Batı Yakası Hikayesi" müzikalini Samsunlu izleyicilerle buluşturacak.

Orkestra şefliğini Tolga Taviş'in yaptığı "4. Murat" operasının kareografisi Bilsel Demireller'e ait. Kaan Güreşçi'nin dekor tasarımını gerçekleştirdiği eserin ışık düzenini Murat Yılmaz, kostüm tasarımını ise Nursun Ünlü üstleniyor.
Yeniçeri ve sipahilerden asilerin, Topal Recep Paşa'nın himayesinde Hüsrev Paşa'nın azledilmesini bahane ederek Topkapı Sarayı'nı basıp Sultan Murat'ı ayak divanına çağırarak devletin ileri gelenlerinden bazılarının kendilerine teslim edilmesini istemeleriyle gelişen olayları konu alan gösteri, bugün saat 20|00'de Büyük Salon'da izlenebilecek.
- "Batı Yakası Hikayesi"
Ünlü Broadway müzikali "Batı Yakası Hikayesi" ise New York'ta yaşayan Porto Rikolu göçmen gençlerin çetesi Köpekbalıkları ile göçmenlerin varlığından huzursuz olan Amerikalı gençlerin çetesi Jetler'in çatışmalarını anlatıyor.
Tolga Taviş ve Kıvanç Tepe'nin orkestra şefliğini yaptığı, Lale Balkan ve Toygarhan Atuner'in sahneye koyduğu eserin dekor tasarımını Tayfun Çebi, koro şefliğini Mikhail Iskrov üstleniyor.
Müzikal 24 Şubat Pazartesi saat 20|00'de Büyük Salon'da Samsunlu izleyicilerle buluşturulacak.
Kaynak: AA