Karaer Açıklaması

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A.

Karaer Açıklaması
Baki Karaer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde görevde yükselme ve unvan değiştirme sınavının bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı A. Baki Karaer,"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda son yıllarda çok önemli adımlar atıldı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi başta olmak üzere önemli reformları takdirle izliyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar ile ilgili her türlü desteği vermeye hazırız. Memur-Sen olarak daha yakın işbirliği içerisinde olmak istiyoruz. Memur-Sen, toplu sözleşmede yetkili konfederasyon olmasının yanı sıra ülke meselelerinde de söyleyecek sözü olan 707 bin üyeye sahip bir sivil toplum kuruluşudur" dedi.

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI HEMEN YAPILMALI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık-Sen’in gerçekleştirdiği çalıştay sonrası kısa, orta ve uzun vadeli eylem planı hazırlandığını anımsatan Karaer, “Ancak bu planlar hayata geçirilemedi. Bunlardan en önemlisi ise görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı idi. Bu sınav bir an önce yapılmalıdır. Toplumun dezavantajlı kesimine hizmet sunan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik taleplerimizin takipçisi olacağız ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Baki Karaer, Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümünde işbirliği ve ortak çalışmaya önem verdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA