İç Anadolu Mutfağı Nazillililerin Ağzını Tatlandıracak

Nazilli'ye Yozgat yöresinin meşhur lezzetlerinden olan 'Desti Kebabı'nı tanıtmak üzere restoran açıldı.

İç Anadolu Mutfağı Nazillililerin Ağzını Tatlandıracak

İlçenin ünlü lezzet ustası 'Burçak' işletmelerinin sahibi Kemal Özcan tarafından dualarla hizmete giren işyeri açılışına protokol üyeleri ve Belediye Başkan Adayları ilgi gösterdi. İç Anadolu ve Doğu mutfağı ile Ege bölgesi mutfağının yaşatılacağı ifade edilen işyerinde Yozgat’a has olan ilk Desti Kebabı'nı kırmak ve ikram etmek ise Kaymakam Okur, Belediye Başkanı Alıcık ve Başsavcı Kaya'ya nasip oldu.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya ile Belediye Başkanı ve MHP Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi, AK Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar ile CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Ferda Çağlar Erkut, işadamı ve aile yakınlarının katıldığı açılış töreninde konuşan Kaymakam Mehmet Okur, "Nazilli'mizin ve Yozgat'ın güzel yöresel yemeklerini tattırmak için bu tesisi ilçemize kazandıran işadamımıza teşekkür ederek ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Açılışın ardından restoranı gezen davetlilere Yozgat'ın yöresel lezzeti olan 'desti kebabı' ikramında bulunuldu. Desti Kebabı'nın servis edilmeden önce testiden çıkartılması için kırma işini ise Kaymakam Okur yaptı. Yozgatlı hemşerisinin açtığı işyerinin hayırlı olmasını dileyen Başsavcı Kaya ise, “İnşallah işyeri de sevgi gibi sıcak, bereketli ve hayırlı olur” dedi.

YOZGAT'IN ÖZEL LEZZETİ

İşyeri Sahibi Kemal Özcan ise, "Desti Kebabı, Yozgat ile özdeşleşmiş. ilimizin en önemli lezzetleri arasında ilk sırayı alıyor. Bir Yozgatlı olarak, hem Nazilli'deki dostlarımıza hem de burada yaşayan hemşerilerimize bu lezzetten uzak kalmamalarını sağlamak istedim. Uzun ve meşakkatli bir hazırlama ve pişirme yöntemi ile yaklaşık 5 saatte servis edilebilen bu özel lezzet artık Nazilli'de” dedi.

1971 Yozgat doğumlu olduğunu ifade eden Özcan, 11 yıldır Nazilli’de ikamet ettiğini belirterek; “Nazilli’nin ve Anadolu’nun, Güneydoğu Anadolu’nun yöresel yemeklerini Nazilli halkımıza sunmak için iş yeri açılışı yaptık. İnşallah Nazilli’mize hayırlı olur. Daha önce pazarlama işlerimiz vardı ve özel sektördeydik. Mutfağımızda kısaca belirtmek istersek Yozgat’a özgü desti kebabımız, İç Anadolu Bölgesinin arabaşı çorbası var. Izgaralarımızdan Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu’ya lezzetleri yapan ustalarımız var. Onlarda aynı şekilde Güney Doğunun o et kültürünü Nazilli’ye getirdiler. Aynı zamanda İstanbul kebabı, orman kebabı, içli kebap ve sulu yemeklerde ise zeytin yağlılar var. Her zaman da unlu mamulü çeşidiyle hizmet vermeye çalışacağız. Etlerimizin hepsi özel seçim olup, yöresel yemeğin durumuna göre etin konumları kullanılıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA