'Globelleşen Dünyada Hizmet Hareketi' Paneli

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşşak, "Hizmet'in temel misyonu, hiçbir siyasi partiye angaje olmamasıdır" dedi.

Uşşak, Antakya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKADİM) tarafından bir otelde düzenlenen "Globelleşen Dünyada Hizmet Hareketi Nedir, Ne Değildir" konulu panelde yaptığı konuşmada, Hizmet hareketinin bir anlamda insanlığı kucaklama hamlesinin ve inisiyatifinin ifadesi olduğunu belirtti.

Hizmet hareketinin siyasallaşması durumunda biteceğini ifade eden Uşşak, "Hizmetin temel misyonu, hiçbir siyasi partiye angaje olmamasıdır. Herhangi bir siyasi partiye angaje olursa veya 'herhangi bir partinin prensip olarak karşısındayım' derse o Hizmet hareketinin misyonuna aykırıdır" diye konuştu.

Referandumda camianın canla başla destek verdiğini dile getiren Uşşak, şöyle devam etti:
"Bu bir partiye destek değil, Türkiye'nin her kesimini ilgilendiren bir prensipler manzumesine destekti. Siyasal destek değildi. Ama bu öbür türlü algılandı. Hizmet hareketi şundan dolayı siyasallaşamaz. Hizmet hareketinin üç temel ayağı vardır. Eğitim, yardımlaşma ve diyalog. Eğitim hizmeti yapıyorsanız bu okulun kapısı herkese açıktır. Bu hizmetin okullarında AK Parti'ye mensup olanların, hatta milletvekilleri, bakanların, MHP'lilerin, CHP'lilerin, BDP'lilerin, BDP milletvekillerinin çocukları olduğu gibi, yurtlarında evlatları olduğu gibi, olması gerektiği gibi, halen de devam ettiği gibi en küçük bir değişiklik yok. Olamaz da. Şimdi böyle olunca bir siyasi partinin prensipte karşısında veya lehinde tavır aldığı zaman bu misyonunu yitirmez mi?"
Kaynak: AA