Doğalgaz Ön Talebe Takıldı

İslahiye ilçesinde, doğalgaz hattı için gerekli olan ön talebe sadece 90 abone başvurunca çalışmalara başlanamadı.

Kahramanmaraş-Hatay arasında çift yönlü olarak çekilen doğalgaz boru hattından İslahiye ilçe merkezinde yaşayanların da faydalanması için geçen yıl eylül ayından başlanan ön talep alımında istenen rakama ulaşılamadı.
Çalışmaya başlanabilmesi için ilçedeki 8 bin 989 elektrik abonesinin yüzde 60'ının başvuruda bulunması gerekirken, 29 Ekim 2013'e kadar sadece 90 kişinin müracaatı oldu. Vatandaşlar ise ilçeden geçen doğalgazdan yeterli talep olmadığı için faydalanamayacak.
İslahiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahaddin Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GAZDAŞ'ın başvuruda istenilen sayıya ulaşılamadığı için doğalgaz hattı çalışmasını başlatmadığını söyledi.

Bu nedenle ilçeden geçen doğalgazdan halkın faydalanamadığını ifade eden Türkmen, "İlçemiz için gayet faydalı olacak bir çalışma maalesef halka iyi bir şekilde anlatılamadığı için talep az oldu. Bu konuda kendi bünyemizde yeniden çalışma yapıyoruz. Hedefimiz istenilen yüzde 60 başvuru oranını yakalamak" dedi.

Büyükşehir Belediye Yasası'na göre başvuruda ilçenin tamamından ziyade ilçe merkezi nüfusunun göz önüne alınması gerektiğini savunan Türkmen, bunu yeniden gündeme getirebilmeleri halinde, yüzde 60 kotasını daha kısa sürede yakalayabileceklerini kaydetti.

Doğalgazın hem çevreci hem de ucuz olmasının önemine işaret eden Türkmen, "Yeniden girişimde bulunduk. Kabul edilirse istenilen başvuru sayısına ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

- Kimisi üzgün, kimisi güvenmedi
Doğalgaz için başvuruda bulunan ancak yeterli sayıya ulaşılamadığı için parası iade edilen vatandaşlardan İsmail Çıngı ise ilk etapta ilçeye doğalgaz geleceğini duyduğunda çok sevindiğini ancak gerçekleşmeyince üzüldüğünü kaydetti.

Başvuruda bulunmayanlardan İbrahim Demir ise ilçede altyapı bulunmaması ve bu konuda belediyeye güvenmediği için müracaat yapmadığını belirtti.

Kaynak: AA