Emekli Hakim Klarnet Ustası Günay Devrimci Anıldı

Klarnet ustası Günay Devrimci’yi anma konserinde duygu seli yaşandı.

Emekli Hakim Klarnet Ustası Günay Devrimci Anıldı

Sahnede geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden klarnet sanatçısı emekli hakim Günay Devrimci, Nilüfer Kadın Korosu'nun Uğur Mumcu Sahnesi'nde yaptığı organizasyonla anıldı. Saz heyetinde Günay Devrimci'nin sandalyesi boş bırakılırken duygulu anlar yaşandı. Anma konserine konuk olarak katılan Fatih Erkoç, sevilen şarkısı Ellerim Bomboş'u final bölümünde koroyla birlikte seslendirdi. Israr üzerine solo olarak "Dönülmez Akşamın Ufkundayım" ve "Eski Dostlar" adlı şarkıları söyleyen Erkoç'a alkış yağdı. Geceye katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Koro Şefi Dr. Aysel Gürel'e çiçek verdikten sonra yaptığı konuşmada, emekli hakim Günay Devrimci'nin rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı konser sırasında bu büyük acıya bizzat tanık olduğunu hatırlatarak, "O konseri ben de izliyordum. Gerçekten acı bir olay. Elden gelen her şey yapıldı. Ailesine ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Günay Devrimci'nin sevdiği şarkılar seçilerek oluşturulan konser programında, daha çok hicaz makamında eserler yer aldı.

UĞUR MUMCU SAHNESİNDE HÜZÜNLÜ ANLAR
Konserin başlangıcında Günay Devrimci'nin hayatından kesitlere yer verilen bir kısa film barkovizyona yansıtıldı. Devrimci'nin Koro Şefi Dr. Aysel Gürel tarafından o günlerde yazılan hayat hikayesi okundu.

Bu arada Günay Devrimci'nin hukuk fakültesinden dönem arkadaşı Avukat Ahmet Sarı da, birlikte geçen öğrencilik günlerine ilişkin anekdotları aktarırken, Günay Devrimci'nin yaşamının tam da konserin adlandırıldığı gibi "Adalette bir ses, klarnette bir nefes" olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA