İğdır Valisi Pek’e Veda Yemeği

Valiler kararnamesiyle merkeze alınan Iğdır Valisi Ahmet Pek, kendisi için verilen veda yemeğinde konuşmasında duygulandı.

İğdır Valisi Pek’e Veda Yemeği

Bir düğün salonunda düzenlenen veda yemeğine; Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Kalyoncu, İl Emniyet Yüksel Babal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, kaymakamlar ve kurum amirleri ile kentteki STK temsilcileri katıldı.

Burada konuşan yapan Iğdır Valisi Ahmet Pek bugüne kadar birçok yerde konuşma yaptığını ama hiçbir konuşmasında bu kadar zorlanmadığını ifade ederek gözyaşlarını tutamadı.

İnsanlar için zahmet çekme, onlar için bir şeyler yapabilmenin hep mutluluğunu yaşadığını ifade eden Pek, “Bir büyüğümüzün söylediği söz her zaman kulaktadır. Halka hizmet, hakka hizmettir. Biz bugüne kadar hiç beklenti içerisinde olmadık ve olmamız da söz konusu değildi. Hangi mekanda olursa olsun bulunduğumuz yerde hizmet etmeyi kendimize prensip ettik” dedi.

Pek, “Iğdır ülkemizin en uç bir yerindedir. Bu uç yerin kendine göre fayda ve zararlarının bulunmaktadır. Burada görev yaptığımız 19 aylık süre içerinde insanlarımıza nasıl hizmet götürebiliriz, nasıl ulaşabiliriz diye düşündük ve hep bunun derdinde olduk. Yiyecek ekmeği olmayan insanlar var, içecek suyu olmayan insanlar var. Halk toplantılarında bazen kendi imkanlarımla bir şeyler yapmaya çalıştım. Öyle insanlar vardı ki, gelip, “Evime iki torba un alın” diyenler bile vardı. Her şeyimizi bu insanlarla paylaşmak zorundayız. Biz görev süremiz boyunca hep insanlarımızın yanında olmaya çalıştık” diye konuştu.

Kentin yerel seçimlerinde ki durumunu değerlendiren Pek, yerel secim sürecinin Iğdır’da huzurlu bir ortamda sürdüğünü ifade ederek, “Iğdır'da herkes kendi seçim müziğini çaldığını, herkes kendi düşüncesini dile getiriyor. Kim seçilirse seçilsin, kim gelirse gelsin, yeter ki Iğdır'a hizmet etsin. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde hizmet edilsin. Ama hiçbir beklentisi olmasın. Hizmette bir şeyler yapılırsa karşılığı beklenmemelidir. Ben 38 yıldır devletimizin hizmetindeyim. 15 yaşında polis kolejine girdiğimde hizmete başladım. Hep devletin içerisinde oldum. Hep ülkemin ve milletime hizmetin derdinde oldum. Başka hiçbir derdim olmadı. Sadece Allah'a kul olmak ve ülkeme hizmet etmek dışında bir derdim olmadı. Sadece verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım ve yaptım. Ben her zaman arkadaşlarıma derim, bir gün beni bir kapının bekçisi yaparlarsa, ben her zaman o kapıya en iyi şekilde bekçilik yaparı” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından kurum amirler tarafından Vali Pek'e çeşitli hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA