Asistan Hekimler İş Bıraktı

İzmir'de Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir grup asistan hekim, çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle iş bıraktı.

Karabağlar ilçesinde bulunan Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bazı asistanlar, bugün işe geldiklerinde acil servis ve yoğun bakım ünitesi dışında çalışmama kararı aldı. Hastane bahçesinde toplanan grup, hastanelerinde asistan hekim sayısının yetersiz olduğunu, ücret ve çalışma şartlarının gün geçtikçe kötüye gittiğini ileri sürdü.
"Grevdeyiz" yazılı pankart açan ve bir süre oturma eylemi yapan asistan hekimler, dersleriyle ilgili konularda da uygulama yaptı.
Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan hekimlere İzmir'deki diğer eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde görevli asistan hekimler de destek verdi.
Asistan hekimler adına basın açıklaması yapan Nöroloji Kliniği asistan hekimi Bihter Öztürk, talepleri karşılanana kadar iş bırakma eylemini sürdüreceklerini söyledi.

Öztürk, hastanelerinde kadro yetersizliği bulunduğunu, hak ettikleri ücreti alamadıklarını ve artan iş yükü karşısında çalışma sürelerinin uzun olduğunu iddia etti.
Öztürk, "Hastanemizde 2011 yılında 370 olan asistan doktor sayısı, 220'ye kadar düştü. Asistan hekim alınmadıkça omuzlarımızdaki yükün ve nöbet sayılarımızın arttığını, bu durumun nitelikli sağlık hizmeti vermemizi zorlaştırdığını, malpraktis riskimizi arttırdığını pek çok defa belirttik. Bu konuları ilgili mercilere defalarca iletmemize rağmen sonuç alamadık. Biz yoğun iş yükü nedeniyle uzmanlık eğitimimizi de sağlıklı alamıyoruz" diye konuştu.

Asistan hekimlerin eylemine bazı sendikaların temsilcileri ve İzmir Tabip Odası üyeleri de destek verdi.
Bu arada eylem sırasında iş bırakan asistan hekimlere bazı hasta ve yakınlarının da tepki gösterdiği görüldü.

Kaynak: AA