Anadolu Ateşi Samsun’u Yaktı

Dünyanın dört bir yanında gösterilerini sergileyerek milyonlarca insanın beğenisini toplayan Anadolu Ateşi Halk Dansları Topluluğu Samsun’a geldi.

Anadolu Ateşi Samsun’u Yaktı

Dünya çapında adını duyuran ünlü dans topluluğu Anadolu Ateşi Evolution gösterisi 7 bin 500 kişilik Tekkeköy Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nda sahne aldı. Samsun’da kendisini izlemeye gelenleri adeta mest eden Anadolu Ateşi 2 perdelik tam gösteri çeşitli bölgelerden yüzlerce halk dansı örnekleri ve müziğinin sentezinden oluşan gösterileriyle, izleyenlerden tam not alırken uzun süre alkış aldı.

Türkiye Turnesi kapsamında Samsun’da da gösteri yapan yaklaşık 200 kişilik dev grup Samsun’dan sonra Ordu, Trabzon ve Rize’de de gösteri yapacak.

Samsun’da çok büyük ilginin olduğunu belirten Anadolu Ateşi Halk Dansları Topluluğu’ndaki kötü adam karakterini canlandıran baş dansçı Eyüp Kubat Yançatoral, “İlk geldiğimizde de bu salon doluydu, şimdi de dolu. İnsanlar elleri acıyana kadar bizi alkışlıyorlar. 13 yıldan beri Türkiye’nin ve dünyanın her yerini dolaştık. Türkiye ve dünyada aynı ilgi ile karşılaşıyoruz. Bu bizim için çok büyük bir mutluluktur. Belki bunu dünyada başaran tek topluluğuzdur. Bu yüzden Türkiye’nin gururu olmaya devam edeceğiz. Yarından sonra Ordu, Trabzon ve Rize turnemiz var. Ondan sonra Bahreyn turnemiz ve aynı zamanda da nisan ayında Antalya’da sezonumuzu açıyoruz. 4 ay boyunca Antalya’da kendi tiyatromuzda gösterilerimize devam edeceğiz” dedi.

Gösterileri çok sevdiğini belirten vatandaşlar ise, Anadolu Ateşi’nin tekrar Samsun’a gelmesini istediler.
Kaynak: İHA