Sırrı Süreyya Önder Açıklaması

Halkların Demokrat Partisi (HDP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Gezi Platformu’nun 8 kurucusundan birisi BDP’dir” dedi.


Halkların Demokratik Partisi tarafından Taksim Hill otelde bir basın kokteyli gerçekleştirildi.

Kokteyle HDP Eş Genel Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel ile HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Pınar Aydınlar katıldı.

Gecede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder Sırrı, toplantıda konuşma yaptı. 1 Mayıs 2013’te Gezi olayları başlamadan 28 gün önce duruma dikkat çektiklerini söyleyen Önder, “Kameraman arkadaşlar bana değil şu arkaya dönelim şu Gezi Parkı’na bir pan yapın. Burada bugünkü vahşetin bir tek gerekçesi var o da bu Gezi Parkı için hazırlanan kıyım hazırlığı. 2 Mayıs’ta polis şiddetini protesto ederken de Gezi Parkı’nda olacak olanlara dikkat çektik” dedi.

Hükümetin CHP ile ortak hareket ederek Taksim yayalaştırma projesine onay verdiğini dile getiren Önder, “Bizim bu direnişimiz ve buradaki öncelik rolümüz tesadüf değildi. Biz böyle bir duyarlılıkla Gezi kalkışmasının içerisinde yer aldık. Daha bundan öncesi de var Gezi Platformu’nun ilk 8 kurucusundan birisi BDP’dir” şeklinde konuştu.

Tüm çabalara rağmen BDP ile ilgili hiçbir yolsuzluğun bulunamadığını söyleyen Önder, “Bu ülkede olanları ne kadar izlediniz bilmiyorum ama belediyelerde ihaleye fesat karıştıranların alacakları ceza cezaevine girmeyi gerektiren boyutlarda yani 3 yılın üzerindeydi. 3 yılın altında olunca mevcut infaz sistemiyle cezaevine girmeden infaz ertelenebiliyor. CHP kategorik bir iktidar karşıtlığı üzerinden kendini konuşlandırıyor. AKP ile kol kola girdiler tam 7 dakikada bu ihaleye fesat karıştıran belediyecilerin cezasını 3 yıl sınırının altına indirdiler. Şimdi meclis arşivlerine giren bunu 2 dakikalık bir araştırmayla görebilir” dedi.

Kaynak: İHA