Kuşadası'ndaki Silahlı Çatışma

Aydın'da çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Fuat Kaplan'ın (38) cenazesi görev yeri Kuşadası ilçesine gönderildi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, ilk olarak Değirmendere Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Yakınları ve mesai arkadaşları tarafından gözyaşlarıyla karşılanan şehidin tabutuna sarılan eşi Nihal Kaplan, "Canım seni çok seviyorum. Neden beni bırakıp gittin" diyerek bir süre gözyaşı döktü.
Anne Nursel Kaplan da tabuta sarılıp, "Babana selam söyle oğlum. Hani sen bana şaka yapacaktın, çıkıp gelecektin" dedi.

İkiz çocuk babası şehit polis memuru Kaplan'ın cenazesi daha sonra Kuşadası Devlet Hastanesi mor teslim edildi. Şehidin cenazesi Kuşadası Emniyet Müdürlüğünde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.
Kuşadası'nda 16 Şubat'ta şüpheli kişi olduğu ihbarı üzerine adrese giden 2 polis, yakalamak istedikleri H.A'nın tabancayla ateş etmesi sonucu yaralanmış, saldırgan, elinden yaralanan polis memuru Orçun Ekşioğlu tarafından etkisiz hale getirilmişti.
Kuşadası Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan polis memuru Orçun Ekşioğlu dün taburcu edilmiş, Fuat Kaplan ise sabaha karşı şehit olmuştu.
Kaynak: AA