Afet Bilgi Sistemi, Geka Projesiyle Oluşturulacak

Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) "Denizli'de Afet Planları Bilgi Sisteminin Oluşturulması Projesi", Güney Ege Kalkınma Ajansı'ndan (GEKA) hibe desteği aldı.

GEKA'nın Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan AFAD projesi için, ajansta imza töreni düzenlendi.

Denizli AFAD Müdürü Recep Demirci törene yaptığı konuşmada, doğal afetlerin olumsuz etkilerinin önceden tespit edilmesi ve önlenmesi çerçevesinde GEKA'ya sundukları "Denizli'de Afet Planları Bilgi Sisteminin Oluşturulması Projesi"nin kabul edildiğini hatırlattı.
Doğal afetlerde yaşanan can ve mal kayıpları, afet planlamasının önce yapılması gerekliliğini ortaya koyduğunu belirten Demirci, şunları söyledi:
"GEKA'dan destek alacak projemizle, afet ve acil durum öncesi, anı ve sonrası yapılacak tüm faaliyetler planlanarak koordinasyonu sağlanacak. Böylece Denizli il ve ilçe tüm hizmet gruplarının kullanabileceği afet ve acil durum yönetim bilgi sistemi oluşturulacak. Web tabanlı ve kullanıcı bazlı hizmet verecek bilgi sistemi ile Denizli'deki tüm hizmet grubu kullanıcıları, olası bir afet anında kolaylıkla birbirleriyle haberleşerek afet ve acil duruma yönelik talepler, görevlendirmeler, kaynak takibi ile harita konum takibi sistem üzerinden yapılabilecek. Bu sayede herhangi bir afet ya da acil durum karşısında ulaşılabilir güncel kaynaklar ile en az zararla, yaşamın olağan hale getirilmesi sağlanacaktır."
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata da, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların bölge kalkınmasına yön verecek araştırma, fizibilite ve planlama gibi çalışmalarına destek verdikleri bildirdi. Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında, 2013 yılında bölgeden 29 projeyi desteklediklerini ve 2014 yılında programa üniversitelerin fakültelerinin de başvuru yapabileceğini kaydeden Alata, ajans olarak araştırma, planlama ve fizibilite odaklı projelere destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA