Yüksekova'da Uyuşturucu İmalathanesine Operasyon

Yüksekova ilçesinde uyuşturucu imalathanesine düzenlenen operasyonda, 32 kilogram eroin, 88 kilo 400 gram baz morfin ve uyuşturucu imalatında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Hakkari Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekiplerince, "uyuşturucu madde imal ve ticareti" yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar sonucu, Yüksekova'ya bağlı Değerli köyünde uyuşturucu imalathanesi tespit edildiği belirtildi.
Özel harekat destekli, Hakkari ve Yüksekova KOM şubesi ekiplerince imalathaneye ve müştemilatına operasyon düzenlendiği bildirilen açıklamada, şöyle denildi:
"İmalathanede 3 çuval içinde 32 kilogram eroin, 88 kilo 400 gram baz morfin, eroin çuvallarından sızan siyah renkli 47 kilogram sıvı ile uyuşturucu yapımında kullanılan 113 kilo 160 gram karbonat, 1 hassas terazi, 1 elek, 2 kazan, 6 plastik leğen, 1 büyük boy tüp, 1 ocak ve bu ocağa ait aparatlar, 2 tencere ve 4 plastik kap ele geçirilmiştir. Olayla ilgili 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme, ticareti yapma ve sağlama' suçundan haklarında yasal işlem yapılmak üzere, 2 şüpheli şahısın yakalanması için arama çalışmaları başlatılmıştır.''
Kaynak: AA