Uşak'ta 'Miniklere' Çevre Eğitimi

Uşak Belediyesi tarafından ana okulu öğrencilerine çevre bilinçlendirme eğitimi verildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, daha önce atık piller ve atık yağlar konusunda okullarda yapılan bilinçlendirme çalışmalarının ardından özel bir ana okulunda çevre konusunda bilinçlendirme amacıyla eğitim gerçekleştirildiği bildirildi.

Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde görevli Çevre Mühendisi Reyhan Aydın yaptığı açıklamada, yeni neslin çevre bilincini arttırmak için bu tür eğitimler düzenleyerek çevre duyarlılığını arttırmak istediklerini belirtti.

Eğitimlerde, çevrenin temiz tutulması, suyun tasarruflu kullanılması, atık pillerin zararları ve atıkların geri dönüşümü konularında öğrencilere bilgi verdiklerin ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
"İnanıyoruz ki bu tür eğitimler, minik beyinlere daha çok idrak ediyorlar ve hafızalarına yerleşiyor. Ayrıca çevre bilinci artan miniklerin büyüklere de örnek olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra da eğitimlerimiz devam edecek. Giderek kirlenen dünyada her bireyin bu şekilde bilinçlenmesi gelecek nesillere bırakılacak en güzel mirastır."
Kaynak: AA