Seçim En Çok Deve Güreşi Severlere Yaradı

Yılın en önemli deve güreşlerinden olan Nazilli Deve Güreşi Şenliği bu yıl büyük ilgi gördü.

Seçim En Çok Deve Güreşi Severlere Yaradı

Seçim dolayısıyla birçok ilçede ücretsiz olan güreşler Nazilli’de de deve güreşi severlere ücretsiz sunuldu. Nazilli Yeni Sanayi Sitesinde düzenlenen deve güreşi sahasında beklenenin üzerinde bir ilgi ve katılımla yapılan 5. Deve Güreş Festivaline Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden 142 deve katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, her yıl olduğu gibi bu yılda güreşlerden elde edilen gelirin öğrencilere burs olarak kullanılacağını belirterek, “Deve güreşleri sayesinde hem yöresel kültürümüzü yaşatıyor hem de eğitime destek sağlıyoruz” dedi.


Nazilli Belediyesi tarafından organizesi yapılan deve güreşlerine katılımcılar kadar izleyiciler de yoğun ilgi gösterdi. Girişlerin ücretsiz olduğu deve güreşini 15 bine yakın vatandaş izlerken, güreşlere çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda belediye başkanlarının yanında vatandaşların ilgisi de büyük oldu. Festivalde develerin kıyasıya mücadelelerinde heyecanlı anlar yaşanırken havanın güzel olması nedeniyle mangalını kapıp gelenin olduğu güreşleri izleyenler arasında yaşanan ortamlar ise renkli sahneler oluştu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesi gerçekleşen Deve Güreşi’nin yoğun kalabalık tarafından takip edilmesi Belediye Başkan Adaylarının da katılmasına neden oldu. MHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Haluk Alıcık’ın ev sahipliğinde renkli geçen deve güreşi şenliklerine AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, AK Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar ve CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Ferda Çağlar Erkut da ekibiyle katılarak vatandaşları selamladı. Deve Güreşlerini izlemeye gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği adaylar, bir süre deve güreşlerini izledikten sonra seçim çalışmaları için güreş alanında ayrıldı.

BU YIL DEVELER DEĞİL SPONSORLAR PARA KAZANDIRDI
Her yıl Şubat ayının ikinci Pazar günü yapılan ve geleneksel hale gelen 5’inci Geleneksel Deve Güreşi Festivali yapılan dua ve kesilen kurban sonrasında başlarken, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık deve güreşleri sayesinde hem yöresel kültürün yaşatıldığını hem de eğitime destek sağlandığını söyledi.

Geçen yıllarda 4 kez gerçekleştirdikleri güreşlerden Nazillili 4 bine yakın üniversite öğrencisine burs verildiğini hatırlatan Başkan Alıcık, "Bu yıl beşincisini yaptığımız geleneksel deve güreşlerimiz geçen yıla oranla daha renkli ve yoğun katılımla gerçekleştiği için çok mutluyuz. Deve güreşleri, yüzlerce yıldır Ege Bölgesi ve özellikle İlçemizde şenlik havasında kutlanmakta. Milletimiz arasında barış ve kardeşlik duygularını geliştirmektedir. Ayrıca Ege geleneklerinde bir Deve sahibi olmak, deve güreşlerine katılmak toplumda bir ayrıcalık olarak kabul görmektedir. Bunun yanında Deve Güreşlerimiz pek çok hayırlı işlere vesile olmaktadır. Bu yıl da sponsorlar aracılığıyla elde edeceğimiz gelir, öğrencilerimize burs olarak aktarılacak. Nazilli’mizin güzide evlatlarının yetişmiş beyinler olarak kentimize ve milletimize kazandırılması sağlanacaktır. Türk Kültürünün yaşatılması ve yayılmasında büyük yer tutan, yöremizin ve ülkemizin adını tüm dünyaya duyuran Nazilli Deve Güreşlerimizde güzel ve unutulmaz anlarını hep birlikte yaşamanın mutluluğunu halkımızla paylaşmaktan onur duyuyorum" dedi.

Kaynak: İHA