Muhtarlara Veda Yemeği

Fatsa ilçesinde görev yapan muhtarlar veda yemeğinde bir araya geldi.

Fatsa Muhtarlar Derneğinin düzenlediği yemekte bir araya gelen 120 köy ve mahalle muhtarı son kez bir araya geldi.
Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Asrak burada yaptığı konuşmada, veda yemeğine katılımından dolayı muhtarlara teşekkür ederek, "Demokrasinin temel taşı olan muhtar kimliği olarak hepimiz göreve geldiğimiz tarihten bu yana köylerimizin ve mahallelerimizin altyapı, yol, su, elektrik ve buna benzer bir çok hizmetin ifasında çalıştık, çabaladık ve o yerin kalkınmasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu hizmetlerin sunulması esnasında birçok engel ve zorluklar yaşadık ama hiçbir zaman pes etmeden bu zorlukların üstesinden gelmeyi de bildik. Gün oldu sevindik, gün oldu üzüldük" dedi.

Asrak, Ordu büyükşehir olduktan sonra birçok muhtarın görevinden ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, şöyle devam etti:
"Bildiğiniz gibi 6360 sayılı kanun ile Ordu ilimiz büyükşehir olmuştur. Böylelikle bütün belde ve köyler mahallelere dönüşmüştür. Bu sebeple birçok muhtar arkadaşımız kendi istekleri ile veda etme kararı almıştır. Bu arkadaşlarımıza bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim. Yaklaşan mahalli idareler seçimler de muhtarlığa devam kararı alan ve yeni muhtar adayı olan arkadaşlarıma da başarılar dilerim. Umarım bu seçimlerde de bundan önce olduğu gibi sevgi, saygı ve kardeşlik ortamında geçer. Söz konusu seçimlerin Fatsa'mıza hayırlara vesile olmasını temenni ederim."
Kaynak: AA