Milas’ta Tabletler Dağıtıldı

Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde Fatih Projesi kapsamında öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Milas’ta Tabletler Dağıtıldı
İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, ilçe genelinde ilk etapta 4 okula toplam 74 adet tablet bilgisayar dağıtılacağını belirtti.


Ülke genelinde pilot uygulaması tamamlanan 'Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekâtı (Fatih) Projesi' kapsamında dün Milas’ta 74 adet tablet bilgisayarın dağıtımı gerçekleştirildi.

Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Veli Han, M. Sefa Yıldız, Zeki Yaşar Kalkan, Okul Müdürü Artun Küçük, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile Türkiye genelinde tablet bilgisayarların dağıtımına başlandığını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, teknolojiyi kullanarak bilgiye daha hızlı ulaşmak ve eğitimde kaliteyi arttırmak amacıyla Fatih Proje’sinin hayata geçirildiğini ifade etti.

Tablet dağıtımlarının şuan sadece liselerde dağıtımına başlandığını ifade ederek, “Milas’ta ilk etapta Milas İmam Hatip Lisesi, Milas Sebahattin Akyüz Anadolu Öğretmen Lisesi, Milas Anadolu Lisesi ve Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi olmak üzere dört okula tablet bilgisayarlar dağıtılacak. Tablet bilgisayarlar ilk olarak öğretmenlerimize dağıtılıyor. Daha sonra da öğrencilerimiz için gelecek ve dağıtılacak. 3 yıl içinde de tamamlanmış olacak.”dedi.

Okul Müdürü Artun Küçük, okullarında akıllı tahta uygulaması ile öğretmen ve öğrencilerinin tablet bilgisayar aracılığıyla kalem defter kullanmadan ders işleyebileceklerini, dağıtılan tablet bilgisayarlarda gerekli uygulamaların yüklü olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan ve şube müdürleri tarafından öğretmenlere tabletleri teslim edildi.
Kaynak: İHA