Manavgatlı Çiftçilere Traktör Kullanma Eğitimi

Manavgat'ın Taşağıl Beldesinde çiftçilere traktör kullanma eğitimi verildi.

Eğitim, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Jandarma Genel Komutanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin desteği ile Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planında belirtilen "Güvenli Traktör Kullanımı Projesi" kapsamında gerçekleştirildi.

Eğitimde çiftçilere, traktör kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar, kaza ve yaralanmalarda neler yapılması gerektiği konularında bilgiler verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, kazaların asgari düzeye indirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için eğitim verildiğini kaydetti.

Metin, "Bu projeyle, traktör kullanımı ile ilgili olası yaşanabilecek aksaklıklar konusunda önlem alınmaktadır. Bu şekilde çiftçilere gerekli, hayati bilgiler verilerek olası kazaların önüne geçilmektedir. Ayrıca traktörlere iki adet bulunması zorunlu olan ECE-R 69 yansıtıcı reflektörünün önemini belirtilmektedir" diye konuştu.

Kaynak: AA