Mag-der Başkanı Karaçam Açıklaması

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, tatbikat alanlarının yıkılması nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Biz depremlerde arama yaparken hep 'sesimizi duyan var mı?' diye seslenirdik. Şimdi aynen kendimiz için sesimizi duyan var mı? diyoruz" dedi.

MAG-DER tarafından Şaban Temüge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen sertifika takdim töreni ve dayanışma programına İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bora Yalçın, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın STK'lardan Sorumlu Danışmanı Sinan Giray ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gönüllüler katıldı.

Programın açılışında konuşan Karaçam, yıkılan eğitim alanlarıyla ilgili şunları kaydetti:
"Bundan 2 ay önce pratik eğitimleri yaptığımız kule yıkılmaya çalışılmış ancak durdurulmuştu. En son gittiğimizde tüm enkazlar toprakla örtülmüştü. Çalışma yapma imkanımız yoktu. Orada yine arkadaşlarımıza pratik eğitimler verdik. Çiftlikköy'de bir eğitim vereceğiz ancak kara kara düşünmeye başladık. Bu eğitimler teorik eğitimlerle olmuyor. Pratik eğitimleri olmayan arkadaşlarımızın bir sürü eksiği oluyor. Biz bunları dile getirdik ama kimseden ses yok. Bu da bizi üzüyor. 2014 yılına ait planlamış olduğumuz tüm tatbikatları ertelemek zorunda kaldık. Biz depremlerde arama yaparken hep 'sesimizi duyan var mı?' diye seslenirdik. Şimdi aynen kendimiz için sesimizi duyan var mı? diyoruz."
İl Afet ve Acil Durumu Bora Yalçın ise, "Yeni baştan yaparız. Gönlünü ferah tut. Evet yıkılmıştır, yıkılacaktır ama yenisi de yapılacaktır. Ben size söz veriyorum. Planlamamız tamam. Mahalle Afet Gönüllüleri bizlerin gururu. Çiftlikköy'de söz vermeyelim ama orada da bir enkaz alanı yaparız. Bunun için çok büyük şeylere gerek yok. Dayanışma yeter" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından Ankara'da afet ve acil yardım eğitmenlik kursuna katılanlara sertifikaları verildi.

Kaynak: AA