Libya'da Devrimin Yıldönümünde Şiddet Olayları

Libya'nın Bingazi kentindeki İzcilik Teşkilatı Genel Merkezi'ne saldırı düzenlendiği bildirildi.

AA'ya konuşan Bingazi'deki İzci Lideri Abdurrahim el-Feyturi, "Kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından yerleştirilen patlayıcı infilak etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Ancak bina ve ofisler zarar gördü" dedi.

Olaydan dolayı şaşkın olduklarını ifade eden Feyturi, siyasi bir rolü olmayan ve herhangi bir partiye de bağlılığı bulunmayan İzcilik Teşkilatı'na yönelik neden böyle bir saldırı düzenlendiğini anlayamadıklarını söyledi.

Libya devrimi sırasında önemli rol oynayan İzcilik Teşkilatı'na düzenlenen saldırı için devrimin yıldönümünün seçilmesine dikkati çeken Feyturi, olaya ilişkin soruşturma açılması için resmi kurumlara ulaşamadığını belirtti.

Öte yandan, devrik lider Muammer Kaddafi rejimine bağlı güvenlik birimlerinde görev yapan bir subayın suikast sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kaddafi döneminde dış güvenlik biriminde görevli eski subay Sind Atiyyetullah ed-Dersi, evinin önünde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
Kaynak: AA